Голова ОБСЄ оцінив поточну ситуацію на Донбасі / фото УНІАН

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) докладатиме максимум зусиль для повного і стійкого припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожОкупанти вчора активно гатили із "важких" мінометів: один військовий загинув

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив чинний голова ОБСЄ, прем’єр-міністр і міністр європейських та закордонних справ Республіки Албанія Еді Рама під час спільної з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком прес-конференції у Києві.

Відео дня

«Першим місцем призначення у мене, на посаді чинного голови ОБСЄ, в рамках першого офіційного візиту є саме Україна. Це свідчить про надзвичайну увагу, яку я приділяю зусиллям із врегулювання кризи в Україні та навколо неї. На мою думку на сьогодні це залишається найбільш актуальним викликом для безпеки та стабільності в Європі. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб забезпечити дотримання принципів та зобов’язань, прийнятих в рамках ОБСЄ», - зауважив Рама.

Також, за його словами, ОБСЄ рішуче заохочуватиме повне виконання Мінських домовленостей на підтримку зусиль і роботи Тристоронньої контактної групи, а також процесу в «нормандському форматі».

«Найбільш важливим щодня є життя людей, це ті труднощі, з якими воно стикається. Саме те населення, яке проживає у районах, що охоплені конфліктом. І саме в цьому ми бачимо свою роль, коли невпинно ми будемо докладати максимум зусиль для того, щоб гарантувати, по-перше, припинення вогню, по-друге, що є дуже важливим, це стійке припинення вогню, це дуже важливо для звичайних людей... Нашою першочерговою метою є досягнення повного та стійкого припинення вогню», - підкреслив він.