REUTERS

Командування російсько-окупаційних військ відновило практику ведення артилерійських обстрілів підрозділів Об’єднаних сил з бойових позицій, розташованих у житлових кварталах тимчасово окупованих населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Читайте такожОкупанти сьогодні гатили під Донецьком і Маріуполем

Про це на брифінгу з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута.

Відео дня

«Командування російсько-окупаційних військ відновило практику ведення артилерійських обстрілів підрозділів Об’єднаних сил з бойових позицій, розташованих у житлових кварталах населених пунктів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях», - сказав він.

За словами Праути, такі дії окупантів посилили невдоволення місцевих жителів, адже від детонації у результаті пострілів знищується приватне майно, а також відбувається додаткове мінування підступів до позицій.

При цьому мінування території призводить до зростання втрат серед окупантів. Так, 23 лютого на одному із власних мінних полів підірвався військовослужбовець 1 АК. Командування окупаційних військ намагається приховати обставини інциденту, видаючи загибель найманця як результат сутички з диверсійно-розвідувальною групою Об’єднаних сил, наголосив Праута.