Під Мар'їнкою бойовики влаштували пожежу / Операція об'єднаних сил

Внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами позицій військовослужбовців Об’єднаних сил неподалік прифронтової Мар’їнки сталася велика пожежа, пошкоджено один з опорних пунктів.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр Об’єднаних сил.

Читайте такожУ Мар’їнці бойовики підстрелили жінку, яка гуляла з трирічною дитиною

Відео дня

За свідченням командира одного з підрозділів, який обороняє Мар’їнку, російські окупанти відкрили вогонь по українських позиціях з великокаліберних кулеметів із застосуванням трасуючих та бронебійно-запалювальних боєприпасів. Внаслідок цих ворожих дій загорілася суха трава. Пожежа швидко поширилася на значні території та сягнула розташованих неподалік житлових будинків мирних жителів.

"Скоріш за все стріляли трасуючими патронами. Внаслідок чого зайнявся сухостій в полі. Через сильний вітер пожежа швидко дійшла до наших позицій. Вогонь пошкодив дерев'яні конструкції одного з наших опорників, але ми швидко загасили вогонь. Полум’я також впритул наблизилось до житлових будинків місцевих жителів селища. Але завдяки оперативній роботі наших військових, пожежу вдалося локалізувати", - зазначив один з українських захисників.

За його словами, українським військовослужбовцям вдалося уберегти від займання також і покинуті будівлі Мар’їнки.

Він додав, що гасили вогонь усіма можливими засобами: перекопували землю та засипали пожежу піском, а згодом до ліквідації вогню долучилися місцеві вогнеборці.

"Противник застосовує різноманітні прийоми, щоб "викурити" нас з наших позицій. Оскільки відстані між українськими і ворожими позиціями невеликі, а на полі добре пересохла рослинність – така тактика дій противника стає особливо небезпечною для мирного населення Донеччини та Луганщини", - зауважив командир взводу.

У прес-центрі ОС нагадують, що свідченням таких дій ворога стала масштабна пожежа в селі Березове на Донеччині, що сталася восени минулого року. Тоді внаслідок обстрілів російських окупантів вогонь з поля перекинувся на житлові будинки, вщент вигоріло шість будівель.

"Зараз окупанти практично щодня обстрілюють позиції українських військових на околицях Мар’їнки. Найчастіше ворог відкриває вогонь з кулеметів та гранатометів. Закидує наші позиції ВОГами. За словами військових, обстріли посилюються з настанням сутінок", - додали в штабі.