REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

За його словами, епізодично, протягом доби, бойовики проводили обстріли українських позицій з мінометів і танків. Водночас, за словами речника, фактів застосування артилерії з боку незаконних збройних формувань на цій ділянці не зафіксовано. На південь від Донецька перемир’я зберігається.

Лисенко також зазначив, що на Луганському напрямку противник здійснив кілька епізодичних збройних провокацій в районі Станиці Луганської, Старого Айдара, Золотого та Троїцького. За його словами, бойовики застосовували лише стрілецьку зброю та кулемети – фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано.

Відео дня

Читайте такожЗа минулу добу в зоні АТО загинув один український військовий На інших рубежах нашої оборони на Луганському напрямку (зокрема, на Бахмутській трасі) перемир’я дотримувалося повною мірою.

«Водночас підтверджується інформація про концентрацію значних сил російської армії у прикордонній зоні. Зокрема, наш прикордонний наряд помітив на території, що прилягає до Станично-Луганського району, російську військову техніку. Вздовж кордону на відстані 2 кілометрів прослідувало 10 тентованих вантажівок «Урал»», - повідомив він.

Лисенко також повідомив, що вчора в зоні АТО зафіксовано 8 ворожих безпілотників.