REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Росія продемонструвала світові здатність вести безконтактну війну, також безконтактна війна в Сирії може бути перенесена на українську територію», - сказав він.

«Україна сьогодні до безконтактної війни не готова. І головне те, що вона до такої війни не готується. Генштаб у нас зосередився на маленьких проектах, він не видає нам сьогодні під час війни жодних оцінок або перспектив того, який Україні потрібен літак новий і коли він з’явиться, який протиповітряний комплекс потрібен», - зауважив Бадрак.

Відео дня

Читайте такожАП: Відтік бойовиків в Сирії не впливає на ситуацію на сході України

«У нас в країні немає системності щодо реформування сектору оборони, у нас Державна програма озброєнь та військової техніки існує десь в голові у когось, її немає. Тому навіть приватним підприємствам, які хотіли б щось зробити – у них немає орієнтирів», - додав експерт.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія використовує конфлікт у Сирії для підготовки своїх сил до справжньої війни.