REUTERS

Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

«Противник продовжує готувати свої бойові порядки на ділянці Вуглегірськ – Дебальцеве. Відмічено появу на північній околиці Вуглегірська нових позицій окупантів (кілька окопаних БМП-2, обладнані вогневі точки). Крім того, на Комуні (західна околиця Дебальцевого) продовжує фіксуватися батарея (5 од.) 122-мм гаубиць Д-30А, південніше траси Е50 на цій ділянці розгорнута ще одна артилерійська батарея противника (Д-30)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в районі Донецька командування окупаційних військ перекидає на Спартак підкріплення (перекидання ведеться через Путилівку). Зафіксовано не менше 4-х од. 120-мм мінометів на марші в сутінках на північ у бік Спартака, а також бронетехніка - МТ-ЛБ (7 одиниць, попередньо - протитанкову підрозділ з ПТРК) в тому ж напрямку, але по інший бік залізної дороги.

Відео дня

Читайте такожВійськові розповіли, як бойовики мстять їм за відбиті на Світлодарській дузі позиції (відео)

За даними ІС, на території заводу «Точмаш» (Донецьк, Київський район) розквартировано підрозділ ЗС РФ - бійці спортивної статури, зріст 175-180 см, мова російська, одягнені в новий російський камуфляж, на рукавах шеврони з написом «Департамент Спеціальних операцій».

«В Алчевськ прибула колона тентованих вантажівок з бойовиками (загальна кількість - близько 150 осіб, основна частина – російські найманці). Колону супроводжували легкові автомобілі з офіцерами ЗС РФ (6 «радників»). Більшість бойовиків одягнені у зимовий камуфляж», - наголосили в ІС.

Також стало відомо, що на території профілакторію шахти ім. «Газети Известия» (лісосмуга в 2,8 км на північ від н. п. Кришталевий (кол.Красний Луч) використовується як база дислокації найманців з РФ. Найманці одягнені у форму місцевих бойовиків, проте носять папахи (на зразок так званих «козаків»).

«Територія бази ретельно охороняється, персонал з обслуговування перебуває під особливим контролем співробітників «МДБ ЛНР» і жорстко проінструктований щодо нерозголошення будь-якої інформації про підрозділ. На території бази постійно дислокуються до 100 найманців. Вантажівки з найманцями регулярно виїжджають у напрямку лінії зіткнення», - додали в ІС.