ЗСУ звільнили Комінтернове / Скріншот

Військові твердять, що таким чином росіяни створюють інформаційне підґрунтя для шалених обстрілів позицій ЗСУ та мирних жителів на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.

"Під час обстрілу бліндаж трошки ходив, балки підскакуали, земля на голову сипалася – нічого, ми вистоїмо", - розповів командир взводу морської піхоти з позивним "Лом". Військові кажуть, що мінські домовленості в секторі "Маріуполь" виконує лише українська армія, а от ворог залюбки поливає їх 122-міліметровими снарядами. Морпіхи впевнені, що гатять по них із Комінтернового, куди напередодні прибув черговий "конвой". "Прикривають відходи-приходи своїх людей", - пояснює застосування ствольної артилерії окупантами боєць Василь.

Читайте такожЗСУ зайшли в Комінтернове, за населений пункт йдуть бої - волонтер

Відео дня

Морпіхи стійко витримують атаки ворога на свої позиції, однак у контратаку не йдуть. "Українські морські піхотинці не змінювали лінію оборони ані вчора, ані сьогодні. І не тривали бої за населений пункт Пікузи. Тривають, у тому числі і з цього населеного пункту, масовані, інтенсивні, прицільні і практично цілодобові обстріли військ, які задіяні у проведенні Антитерористичної операції", - наголосив речник сектору "М" Іван Чміль.

"Ворог інтенсивно почав використовувати САУ та застосовувати РСЗВ "Град", в тому числі і в районі населених пунктів Талаківка та Сартана", - доповнив командир підрозділу морської піхоти Вадим Сухаревський. А його підлеглі зізнаються: від повернення під українським прапор Комінтернового стримує тільки одне – відсутність наказу. "Був би наказ – узяли", - кажуть морпіхи.

Напередодні ж ввечері близько півгодини бойовики обстрілювали контрольний пост "Мар'їнка". Ворог використав для цього позиції в окупованій Олександрівці.