Україна буде через Інтерпол розшукувати причетного до обстрілу автобусу полковника ЗС РФ / mvs.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук на спільному брифінгу із заступником начальника Головного слідчого управління СБУ Віталієм Маяковим сьогодні в Києві.

«Відразу після ухвали суду про заочний розгляд і затримання на Сінельнікова буде направлено наш запит до Інтерполу», - заявив він.

Також Сторожук зауважив, що «усі військові злочини, які пов’язані з російською агресією проти України, є пов’язаними між собою. Завдання кожного слідчого чи прокурора – встановити причетність до конкретного злочину тієї чи іншої особи, яка буде нести за це відповідальність».

Відео дня

Читайте такожСтворена комісія з надання допомоги постраждалим від теракту під Волновахою

«Безпосередньо цей обстріл вели три мобільні групи з реактивного дивізіону 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го «армійського корпусу» так званої «ДНР». Це значить, що слідство буде встановлювати кожну особу, яка входила до цієї бригади», - зауважив перший заступник генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков сьогодні, 9 березня, заявив, що слідство встановило причетність до обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою в січні 2015 року полковника збройних сил Росії Анатолія Сінельнікова і громадянина України, так званого «військового коменданта» Докучаєвська Юрія Шпакова.

Нагадаємо, 13 січня 2015 року терористи з боку окупованого Докучаєвська із реактивних систем залпового вогню «Град» відкрили вогонь по блокпосту №5 на трасі Маріуполь-Волноваха-Донецьк. Під обстріл потрапив рейсовий автобус, що рухався за маршрутом Златоустівка-Донецьк. В результаті обстрілу від численних осколкових поранень в салоні автобуса загинули 10 мирних жителів, ще 2 осіб померли від поранень у лікарні, 18 людей отримали поранення.

14 січня 2015 року Рада безпеки ООН на своєму засіданні у Нью-Йорку засудила обстріл автобуса під Волновахою, внаслідок якого загинули мирні жителі.