40 тисяч в червні: Зеленський прогнозує значні втрати РФ після завезення резерву на Донбас / фото president.gov.ua

Росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч загиблих військових. 

Про це у відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський. 

"Росія пробує завезти на Донбас резервні сили. Але які в них можуть бути резерви зараз? Схоже, спробують кинуть в бій слабо підготовлених строковиків, тих, кого зібрали за рахунок прихованої мобілізації", - зазначив він.

Відео дня

Президент наголосив, що російські генерали і надалі розглядають свої людей просто як гарматне м’ясо, яке "потрібне, щоб забезпечувати перевагу у кількості живої сили, кількості військової техніки". 

"Це означає лише одне - Росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч своїх втрачених військових. У жодній іншій війні за багато десятиліть вони стільки не втрачали", - додав Зеленський.

Як писав УНІАН, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк 4 червня оцінив кількість убитих і поранених за час повномасштабної війни росіян у  близько 80 тисяч.

За оцінками іншого радника голови ОПУ Олексія Арестовича, реальні втрати російських військових в Україні становлять не менше 35-37 тисяч осіб.

"Це тільки кадрових, мобілізованих і всіх інших. Тому що якщо рахувати, скільки загинуло з "ЛДНР", то як би не плюс ще 20 тисяч", - сказав він.

За інформацією Генштабу, станом на ранок 12 червня втрати серед особового складу росіян - близько 32 150 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: