Система Arrow 3 / скріншот

Україна навряд чи отримає потужні ізраїльські системи протиракетної оборони (ПРО) Arrow 3. Таку думку висловив експерт з авіації та ракетного озброєння Валерія Романенко, передає РБК-Україна.

Зазначається, що системи Arrow 3 допомогли б Україні у боротьбі з російськими ракетами "Кинджал" та "Іскандер", однак отримання цих систем неможливе. Вказується, що ці комплекси набагато дорожче за системи Patriotта SAMP-T, і вироблено їх зовсім небагато.

"Таких грошей немає ні в України, ні у наших союзників. Вони нам не можуть достатню кількість Patriot передати, у нас на всю Україну дві батареї, а це всього лише одне прикрите місто. Якщо говорити про Arrow 3, то Ізраїль має лише одну батарею, а розмови про розгортання в Німеччині все ще стосуються перспективи. Звичайно, якщо вони покажуть високу ефективність, то швидше підуть в серію. Поки ж це штучний виріб", - заявив Романенко.

Відео дня

Системи про Arrow 3 - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, США дозволили Німеччині придбати в Ізраїлю систему протиракетної оборони (ПРО) Arrow 3 в рамках угоди на 3,5 мільярда доларів.

Зазначалося, що, отримавши підтримку уряду США, Міністерство оборони Ізраїлю заявило, що офіційні особи Ізраїлю та Німеччини візьмуть участь у церемонії підписання листа-зобов'язання.

Вас також можуть зацікавити новини: