Дрони атакували НПЗ в Росії / колаж УНІАН, скріншоти

Атака на три нафтопереробні заводи (НПЗ) в Самарській області Російської Федерації була результативною. Про це кореспонденту УНІАН повідомили обізнані джерела в правоохоронних органах.

"СБУ продовжує реалізацію стратегії з підриву економічного потенціалу РФ, який дозволяє їй вести війну в Україні. Сезон "бавовни" на російських НПЗ в розпалі. Кожне таке ураження зменшує потік нафтодоларів, який живить воєнну економіку РФ", - зазначає джерело.

Зокрема, дрони СБУ атакували три нафтопереробні заводи "Роснєфті" в Самарській області. Мова йде про Новокуйбишевський, Куйбишевський та Сизранський НПЗ.

Відео дня

Сумарно ці заводи переробляють на рік близько 25 млн тонн нафти, а це - майже 10% всієї нафтопереробки РФ.

За даними джерел, нічна атака на російські НПЗ була результативною.

Дрони атакували НПЗ в Росії 16 березня

Як повідомляв УНІАН, раніше було відомо про атаку на два НПЗ у Самарській області.

Атака сталася о 6 ранку за місцевим часом. Перший дрон атакував територію нафтопереробного заводу в Сизрані, в результаті сталося загоряння установки з переробки нафтопродуктів. Площа загоряння становила 500 квадратних метрів. Дрон атакував установку ЕЛОУ-АВТ-6, яка відповідає за глибоку переробку нафти, випуск високооктанових бензинів і є основною виробничою потужністю підприємства. Також внаслідок атаки загорівся блок К-2 і ємності нафтосховища. 

Росіяни намагалися збити безпілотники стрілецькою зброєю, але безуспішно. Кілька інших дронів атакували Новокуйбишевський НПЗ. Там також почалася пожежа, проте її через півгодини загасили.

Вас також можуть зацікавити новини: