Сергій Цехоцький назвав мету супротивника щодо Авдіївки / колаж УНІАН з wikimapia.org та скріншоту

Українські воїни відстоюють свої позиції на Авдіївському напрямку, де російські окупанти хочуть перерізати дороги й оточити місто Авдіївка.

Про це заявив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі "Еспресо". За його словами, найскладніша ситуація на Авдіївському напрямку на півночі та південному заході.

"Цілі в них залишаються ті самі - перерізати дороги, оточити Авдіївку і відзвітувати своєму фюреру про те, що "ми типу взяли" Авдіївку і все у нас добре. Проте Сили оборони тримають, наші підрозділи всі на місцях, позиції - наші, хай там як тяжко не було, включаючи погодні умови, всі підрозділи виконують свої бойові задачі", - пояснив військовий.

Відео дня

Він зазначив, що ворог робить марні спроби атакувати позиції. Щодо техніки, то її практично не використовують. "Якщо ми її бачимо на дальніх підступах, техніка, яка там намагається стріляти із закритих позицій, ті ж самі танки, то ми їх теж там підбиваємо, і цими днями теж було таке, що ми там не знищили, але підбивали їхні танки Т-72. Також активно полюємо за центрами управління безпілотниками, розуміючи, що нам не треба чекати поки вони до нас прилетять", - наголосив офіцер.

Також Цехоцький поінформував, що в зоні "промки" українські війська знищують російських окупантів, адже цей район з 2014 року добре укріплений та прострілюється, а воїни вмотивовані.

Щодо втрат супротивника офіцер сказав таке: "Якщо брати по всьому Авдіївському напрямку - Авдіївка, Мар'їнка, то це сотні - цілодобово. Навіть у нас з перехоплення є інформація, що докладає командир однієї з груп: "У нас тут трьохсоті, каже, ну, ти знаєш що робити, якщо не зробиш, то я тебе...". Ось вони їх самі утилізують, щоб не виносити, не докладати зусиль для того, щоб надати допомогу. Це все рано чи пізно все одно відображається на моральному стані їхніх бійців. Бачите, що у них там вже твориться, і вже Башкортостан піднявся, я думаю, це справа часу".

У центрі уваги Авдіївка - новини сьогодні варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, в районі Авдіївки Донецької області росіяни цілодобово здійснюють штурми малими пішими групами. Ворог намагається вберегти техніку та робить акцент на застосовуванні безпілотників.

Сергій Цехоцький говорив, що зараз біля Авдіївки росіяни використовують для піхотних атак не дуже екіпірований та не надто професійний особовий склад. Тому основну загрозу становлять ворожі артобстріли перед штурмами.

На думку воїна, на мотивацію російського контингенту, який продовжує виконувати накази свого військового керівництва та лізти на штурми довкола Авдіївки, впливають три основні складові.

Вас також можуть зацікавити новини: