На думку Піонтковського, істотно допомогти Україні може Великобританія / REUTERS

У разі відсутності важливих для України результатів майбутньої зустрічі глав Міноборони "Рамштайн-3" у Брюсселі, виникне необхідність переходу до"плану Б". Ключову роль в ньому гратимуть Великобританія і Польща, вважає російський публіцист Андрій Піонтковський.

Таку думку він висловив 24 каналу.

Піонтковський уточнив, що має на увазі план прем'єра Британії Бориса Джонсона, який раніше запропонував військову коаліцію трьох країн щодо захисту Заходу від РФ.

Відео дня

"У військовому плані вирішальною може бути участь у бойових діях британської та польської авіації", - вважає аналітик.

"Я думаю, що англійці будуть готові перенести історичну битву за Англію в 1940-му в битву за Україну за участю британської, польської та української авіації. Це кардинально змінить ситуацію в повітрі", - додав він.

На думку Піонтковського, в разі участі в конфлікті Великобританії зміниться і ситуація в США. 

"Тому в разі невдачі "Рамштайна", якщо звідти посилають якісь невизначені сигнали, а список Подоляка не буде задоволений, потрібно переходити до другого плану. Думаю, що Польща і Великобританія будуть до цього готові", - переконаний він.

Публіцист також вважає, що в Україну можуть бути направлені польські та британські пілоти.

"Так, для поляків варіант поразки України – це національна катастрофа. Такий розвиток подій - це повна демонстрація безпорадності НАТО, отже, наступною метою для Путіна стане Польща. Своєю чергою Великобританія зараз готова виконати роль лідера вільного світу. Якщо програш України дорівнює європейській катастрофі, ці країни будуть готові надати свою авіацію і тим самим вирішити результат битви", - пояснив він, додавши, що авіація Польщі та Британії "просто посадить" російську.

За словами Піонтковського, подібними роздумами він не списує з рахунків США. Їх жорстка лінія підтримки залишається. Але разом з тим варто мати і озвучувати "план Б", адже це реальний варіант у разі загрози поразки України, додав він.

Зазначимо, раніше британський прем'єр Джонсон виступив проти того, щоб світові лідери підштовхували президента України Володимира Зеленського до поганої мирної угоди з Путіним.