Військовий розказав, чому Бахмут не вдалося втримати / Фото Костянтин і Влада Ліберови

Сили оборони могли б і довше тримати Бахмут, який РФ після 10 місяців тяжких боїв захопили навесні минулого місяця, заявив в інтерв'ю УП командир 80-ої окремої десантно-штурмової Галицької бригади Еміль Ішкулов.

"Думаю, якби не деякі підрозділи, там можна було б і далі тримати оборону. А так – людський фактор, дехто просто віддавав позиції та відходив. Там можна було ще тримати і тримати. Самі будівлі можна було підготувати нормально. Є комплекс заходів, який можна було провести краще. Але розмовляючи з іншими командирами, які там виконували задачі, можу сказати, що особового складу не вистачало", – сказав військовий.

Він також додав, що деякі підрозділи, які відправляли на цей напрямок не були достатньо "пристріляні", то ж через це Сили оборони почали втрачати позиції. Крім того, Ішкулов відзначає і кількість вагнерівців, які штурмували Бахмут. Каже, їх було багато, тому зупинити ці штурми було складно. 

Відео дня

Військовий також сказав, що на цьому напрямку були завчасно підготовлені позиції, то ж його підрозділам було куди відступати: "На них якраз і відійшли, деякі підрозділи там зараз стоять. Іванівське і вище Іванівського, наприклад, деякою мірою копалося нашими зусиллями. Ставили задачі, ми виділяли свої підрозділи, і поки йшла оборона Бахмута, ми, стоячи біля Іванівського, обладнували цю лінію". 

Російсько-українська війна триває: що треба знати

В Генштабі заявили, що найзапекліші бої минулої доби тривали на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. З 86 атак ворога, 62 відбулися на цих напрямках.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, російські окупанти готові втрачати свою бойову авіацію, якщо це допоможе їм просуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: