У ДПСУ прокоментували скандал між Польщею та Білоруссю / фото dpsu.gov.ua

У Державній прикордонній службі України відреагували на нещодавній інцидент із гвинтокрилом на кордоні Польщі та Білорусі. До усіх заяв Білорусі треба ставитися уважно, зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Примітно, що Білорусь постійно нагнітає або маніпулює різними темами… по різних напрямках кордону із країнами, з якими вона межує. Тому треба бути уважними до того, що говорить Білорусь, звинувачуючи різні країни…", - сказав він.

Демченко також нагадав про нагнітання з боку Білорусі щодо ситуації з мігрантами. Адже саме з території Білорусі вони намагаються незаконно перетнути кордон та потрапити до європейських країн. Водночас Білорусь постійно звинувачує Захід у міграційній кризі.

Відео дня

"Якщо говорити про нашу ділянку кордону… То ми не фіксуємо за останній час жодних спроб створити якусь провокацію з боку Білорусі. Але попри все, підрозділи Держприкордонслужби та інших складових Сил оборони… добре розуміють, наскільки небезпечною може бути ситуація з Білоруссю, яка підтримує Росію... Тому вони готові до розвитку будь-якої ситуації", - сказав Демченко.

Важливі новини Польщі - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, кілька днів тому білоруські прикордонники заявили, що з боку польського села Мостовляни кордон Білорусі перетнув вертоліт, який потім полетів назад. Білоруси опублікували відео із гвинтокрилом та наголошують, що нібито йдеться про польський Мі-24.

Згодом польська сторона спростувала цю заяву Білорусі, заявивши, що це провокація та брехня. Своєю чергою, активісти та аналітики вважають, що кордон Білорусі міг перетнути саме білоруський вертоліт.

Вас також можуть зацікавити новини: