Окупаційні війська РФ почали штурмувати Авдіївку ще з двох напрямків / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупаційні війська почали активні штурми Авдіївки ще з двох напрямків. Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" посадовець наголосив, що на Авдіївському напрямку стало ще важче. Загарбники застосовують багато артилерії та – попри несприятливі погодні умови – багато авіації. 

"Інтенсивність бойових дій з боку ворога деякий час наростала, і вже є розуміння, що це дійсно третя хвиля. Росіяни додатково відкрили ще два напрямки, з яких вони почали вести активні штурмові дії - це зі сторони Донецька, через Спартак, й так звана промка. Ворог намагається штурмувати місто з усіх напрямків. Загарбники застосовують багато ствольної та реактивної артилерії. Не дивлячись на погодні умови противник використовує багато авіації", – пояснив Барабаш.

Відео дня

У районі промзони тривають запеклі бої. Вони не вщухають ні вдень, ні вночі, зауважив начальник МВА. Він наголосив, що зараз "не можна сказати, хто на 100% контролює промку".

"Там тривають дуже серйозні бої. У напрямку коксохіму (Авдіївський коксохімічний завод, – ред.) росіяни намагаються проводити штурмові дії, але територія заводу контролюється ЗСУ", – резюмував Барабаш.

Війна в Україні: новини, які ви могли пропустити

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, говорячи про війну в Україні, заявив, протягом останніх місяців на передовій відбулися найзапекліші бої з початку повномасштабного вторгнення РФ, попри те, що лінія фронту суттєво не змінилася. Він наголосив, що союзники в Альянсі вражені хоробрістю та компетентністю ЗСУ.

Українські сили завдають росіянам втрат не лише на полі бою. Головне управління розвідки провело чергову успішну операцію на території РФ. Йдеться про атаку безпілотників на Смоленський авіаційний завод

Вас також можуть зацікавити новини: