Резніков пояснив, чому Пригожин вчепився в український Соледар / фото Коммерсантъ

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагається показати, що його найманці ефективніші за російську армію. Його цікавить грошова винагорода за захоплення Соледара.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю ВВС повідомив, що ситуація в місті дуже складна, але контрольована. За його словами, бойовики "Вагнер" використовували тактику атак хвилями піхоти, в результаті чого вони зазнали величезних втрат.

При цьому Резніков вказав, що Пригожина цікавлять тільки гроші, тому його бойовики так вперто намагаються захопити Соледар, де розташовані найбільші в Європі соляні шахти. Крім того, захоплення українського міста доведе, що "вагнерівці" краще регулярної армії Російської Федерації.

Відео дня

Бої за Соледар - що відомо

Вже не перший день росіяни намагаються штурмом захопити Соледар. Місто для Кремля важливе тим, що воно дозволить рухатися далі по фронту в Донецькій області.

На думку радника глави ОПУ Михайла Подоляка, російська армія разом з найманцями могли втратити під Бахмутом і Соледаром до 20 тисяч особового складу. Крім того, повідомляється, що Москва відправила майже все боєздатне угруповання на штурм Соледара.

Вранці 13 січня заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що ніч у місті була гарячою, але ЗСУ утримують Соледар.

Вас також можуть зацікавити новини: