Ілюстрація REUTERS

Сьогодні бойовики незаконних збройних формувань Російської Федерації на Донбасі обстрілювали з артилерійських систем калібру 122 мм позиції Об'єднаних сил в районі Луганського.

Читайте такожОкупанти 12 разів обстрілювали ЗСУ, одного військового поранено

Про це йдеться у вечірньому зведенні Міністерства оборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил. "Сьогодні збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, міномети 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - йдеться у зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Славного агресор двічі вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Пищевика – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник випустив 50 снарядів 122-го калібру по оборонних укріпленнях Об’єднаних сил поблизу Луганського, при цьому розмістивши свої артилерійські системи поруч з будинками мирних мешканців на східній околиці Калінінського.

Поруч Кримського ворог два рази вів вогонь із 120-мм та 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

"Наші воїни такі нахабні дії без відповіді не залишили та застосували штатне озброєння, після чого окупанти згорнули свою злочинну діяльність. Втрати противника уточнюються", - повідомили в Міноборони.

На ділянках розведення № 1, № 2 та № 3 режим "Тиша" дотримувався.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 червня, внаслідок ворожих обстрілів один з військовослужбовців Об'єднаних сил дістав поранення.

Минулої доби, 12 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Кримське та Широкине.

За даними розвідки, 12 червня українські військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще щонайменше трьох поранили.