Євген Пригожин / фото скріншот

Політтехнолог та офіцер ЗСУ Тарас Березовець підбив підсумки заколоту Євгена Пригожина та спрогнозував аналогічні потрясіння для РФ у майбутньому.

"По-перше, цей бунт посіяв сумніви серед російських офіцерів в питаннях успішного завершення війни. Тепер СБУ та ГУР МОУ будуть вербувати окупантів і цей процес стане легшим. Тому заколот допоміг нам однозначно. А ще "вагнерівці" знищили 6 гвинтокрилів, які могли працювати проти України. Ба більше, найманці Пригожина знищили у Воронежі сховище з моторним пальним для російської авіації. Це були критичні запаси для південного угрупування російських військ", - сказав Березовець.

Також політолог наголосив, що в Росії обов'язково буде ще одна спроба військового перевороту.

"Це була перша спроба, яка не завершилася навіть кульмінацією. Не може так бути, щоб не було ще подібних спроб. Якщо вже почався такий сценарій, то буде і друга спроба, і навіть, можливо, третя. Ця історія отримає продовження, тому що "вагнерівці" самі вирішили припинити похід на Москву", - додав Березовець.

Офіцер ЗСУ заявив, що йому легко уявити наступні атаки "російських бунтарів" на Воронеж, Донецьк або Луганськ.

"На Москву вони можуть і не піти знову, але якісь розбиті бригади армії окупантів можуть зайти в Донецьк і почати мародерити. Грабувати базари і чинити розправу над так званою "народною міліцією" або Росгвардією. Бунтарі будуть шукати генералів, які в тилу ховалися і намагатимуться розстріляти їх", - зазначив Березовець.

Заколот "вагнерівців"

23 червня ватажок "Вагнера" Євген Пригожин оголосив про військовий заколот у Росії. Події розвивалися стрімко і вже наступного дня "вагнерівці" увійшли в Ростов і взяли під контроль всі військові об'єкти, а потім рушили на Москву.

Марш закінчився за 200 кілометрів до Москви. Пригожин провів переговори із Олександром Лукашенком. "Вагнер" повернувся у польові табори.

Вас також можуть зацікавити новини: