Євген Пригожин (зліва) і Володимир Путін / фото REUTERS

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов переконаний, що останні події в Росії є чітко спланованою акцією російських спецслужб.

"На жаль, ніякого деструктиву в Росії не відбулось. Все, що відбувалось на Росії в останні дні є контрольованою російськими спецслужбами акцією. Пригожин виконував кілька місій покладених на нього. Найголовніше, він перевів ПВК Вагнера під повний контроль російського міноборони, зробивши один із найбоєздатніших підрозділів окупаційних військ частиною регулярної армії. Тобто ПВК Вагнера втратило самостійність у прийнятті рішень в моменті планування операцій", - пояснив Снєгирьов для Еспресо.

Експерт наголосив, що Пригожин ніколи не був самостійним гравцем в російській політиці.

Відео дня

"Пригожин є продуктом російських спецслужб. Він людина, яка є частиною найближчого оточення Путіна. За ним стоять Кірієнко та інші посадові особи. Тому говорити про якусь самостійність Пригожина не доводилось й не доводиться", - додав він.

Заколот Пригожина: ключові події

23 червня ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив, що російська армія завдала удару по позиціях ПВК. Через це він оголосив похід на Москву, щоб "зупинити" міністра оборони РФ Шойгу.

Вже за кілька годин колони ПВК "Вагнер" були помічені в Ростовській області. Там, як і в Москві, а також Воронезькій області оголосили план "Фортеця".

Протягом дня, 24 червня, найманці Пригожина просувалися в напрямку Москви та навіть увійшли в Московську область. Проте за 200 кілометрів від російської столиці Пригожин вирішив розвернути колону. Таким став результат його перемовин із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, які узгодив президент РФ Володимир Путін. 

Вас також можуть зацікавити новини: