7 жовтня бойовики ХАМАС напали на Ізраїль / скріншот

Трагічні події в Ізраїлі навряд чи вплинуть на військову допомогу Україні від партнерів у боротьбі проти російської агресії, адже це абсолютно різні питання. Великих ризиків для України немає, вважає військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає 24 канал.

На його думку, РФ може скористатися тим, що відбувається в Ізраїлі, тільки для створення інформаційно-пропагандистського ефекту. Наприклад, до цього говорили про Іран, який нарощував активність, створював ядерну програму, але це також не знизило підтримку України, додав експерт.

"Все, що відбувається, - це війна окремих держав Сходу проти глобального Заходу. Вона відбувається на різних майданчиках бойових дій і час від часу загоряється в різних місцях. Мета цього одна-продемонструвати слабкість Заходу і не життєздатність західного проекту цивілізації", - зазначив Мусієнко.

Відео дня

Чи пов'язаний напад ХАМАС на Ізраїль з війною в Україні

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен висловив упевненість, що напад ХАМАС на Ізраїль не пов'язаний із зосередженням уваги Заходу на ситуації в Україні.

Зокрема, на питання, чи є відчуття, що цей напад був спробою скористатися увагою Заходу до України, Блінкен відповів негативно: "Ні, я цього не бачу. Я думаю, що ми побачимо, коли дізнаємось більше, якими були мотиви. Але ось одне ясно: ми активно працюємо над тим, щоб допомогти Ізраїлю і Саудівській Аравії нормалізувати їхні відносини, а також Ізраїлю розширювати свої відносини з багатьма іншими країнами у регіоні та за його межами".

Вас також можуть зацікавити новини: