Володимир Путін намагається кинути всі сили на схід України, а саме в Донецьку область. На тлі провалів йому потрібен успіх на цьому напрямку. 

Про це в ефірі проекту FreeДом розповів військовий експерт Роман Світан. Також він зазначив, що РФ перекидає ракети для С-300 і С-400 не на Донбас, як повідомляли моніторингові групи раніше, а у Ростовську область. 

"Перекидання ракет з Білорусі, по-перше, не на Донбас, а в район Ростова, там є аеродром, на якому працюють росіяни в основному по Донбасу... Самі ці ракети - це ППОшні. Дійсно, в районі Донбасу посилюється протиповітряна оборона росіян", - говорить експерт.

Тому, продовжив він, Росія перекидає туди ракети з Білорусі, щоб поповнити ті відсутні елементи ППО, з якими ми вже впоралися протягом декількох місяців.

"Вони, швидше за все, посилять ППО донбаське... Щільність військ дуже велика на Донбасі. Бомбу кидай куди завгодно - обов'язково роту росіян відправиш на той світ", - каже Світан.

Росія вивозить ракети з Білорусі

Як повідомляла моніторингова група "Беларускі Гаюн", Російська Федерація вивозить з Білорусі ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300/400.

За відомостями аналітиків, 11 листопада борти пробули на аеродромі "Мачулищі" задовго. Розслідувачі вважають, що РФ вивозить ракети на свою територію.

9 і 10 листопада в напрямку аеродрому було зафіксовано рух мінімум 16 тралів з ракетними контейнерами для ЗРК С-300/400, вони могли перевозити мінімум 64 боєприпаси.

Вас також можуть зацікавити новини: