В Україні триває розв'язана Росією війна / фото Міноборони

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що військова допомога США не відновиться, однак прогнози для України у зв'язку з цим не такі похмурі, як роблять деякі.

"Щодо США у мене песимістичні прогнози. Я думаю, що вони випадуть. Думаю, що Білий дім сьогодні настільки слабкий, що навряд чи він подолає перешкоди, які ставлять трампісти у плані ухвалення закону", - сказав він.

Водночас Жданов упевнений, що Європі з часом вдасться перейняти пальму першості і почати забезпечувати ЗСУ необхідним озброєнням: "Так, я розумію, що на перших порах від Європи таких поставок, як від США, не буде, але поступово вони вирівняються".

Відео дня

За прогнозом Жданова, доти на фронті спостерігатиметься "просідання". Він припустив, що вирівняти ситуацію, можливо, вийде влітку, а до осені - "щось визначиться". Він не виключає, що на той час ЗСУ можуть або перейти в активну оборону, або навіть сформувати нову гвардію наступу.

Жданов додав, що в нього "доволі оптимістичний погляд" у майбутнє, необхідно лише пережити цей важкий момент переорієнтації поставок озброєння.

Допомога США Україні - актуальне

Нагадаємо, за інформацією джерел The New York Times, Адміністрація президента США розглядає можливість надання екстреної військової допомоги Україні за рахунок власних запасів американської армії.

Повідомлялося, що цей план зараз "на столі" у Білому домі. За словами офіційних осіб, такий крок був би короткостроковим заходом, щоб допомогти українським збройним силам, поки Конгрес не вийде з багатомісячного глухого кута і не затвердить більший пакет військової допомоги Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: