На Донбасі загинув 30-річний житель Лисичанська / фото: "Обозреватель"

Черговою жертвою снайпера бойовиків на Донбасі став Станіслав Запорожець - 30-річний житель Луганської області, старший солдат 74-го окремого розвідувального батальйону.

Детальніше про загиблого захисника України розповідає "Обозреватель".

На фронт житель Лисичанська приїхав в 2018 році, щоб захищати своїх рідних і близьких. "Він тоді був зовсім молодий, але відразу показав себе з хорошого боку", - згадує один з його товаришів по службі.

Відео дня

Ще один бойовий товариш загиблого розповідає, що хлопець був з почуттям гумору. 

"Але з самого початку у нас дружба з ним не клеїлася. В першу чергу спрацьовував той факт, що він з Луганської області. Я воюю з 2014 року, і на моїй пам'яті перебіжчиків і дезертирів було багато. Тому спочатку довіри між нами не було. Але нам разом доводилося виконувати деякі завдання, і за дуже короткий час і у мене, і в інших хлопців довіру до нього з'явилося. Та й його почуття гумору часто допомагало розрядити обстановку", - згадує ще один товариш по службі Станіслава.

Читайте такожСекретар РНБО показав фото зброї "для зустрічі зелених чоловіків"

У загиблого бійця вдома залишилися мати й молодший брат. Подробиць його особистого життя товариші Станіслава не знають, але розповідають, що він допомагав рідним з ремонтом, дбав про них. На фронті у нього було два позивних: "Румун" і "ЗЕП".

"Пам'ятаю, я якось подарував йому електробритву - він зрадів, як дитина. Він дуже добрий був", - згадує товариш по службі хлопця.

Свій вільний час боєць приділяв спорту - займався з гантелями й на турніку. Контракт у нього закінчувався в березні й він планував повернутися додому, щоб подумати про рідних і сім'ю.

"Я не знаю, чи була у нього дівчина (ми про особисте зазвичай не говоримо), але він серйозно думав про майбутню родину", - говорить побратим Станіслава.

Загинув він під час чергування від кулі снайпера, який відстежив його за допомогою тепловізора. Поранення виявилося не сумісним з життям.

Вас також можуть зацікавити новини: