Окупанти підірвали Каховську ГЕС / ua.igotoworld.com

У Херсонській області російські окупанти намагаються приховати наслідки теракту на Каховській ГЕС.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що командування окупантів сформувало команди з місцевих жителів, які симпатизують росіянам, для збору та евакуації тіл загиблих від великої води.

"Дані групи почали об'їзд підтоплених районів, по Лівому березі Дніпра від Нової Каховки до Голої Пристані. У завдання команди входить виявлення тіл загиблих і вивезення їх в морг Каланчака з подальшим спаленням", - повідомив аналітик.

Відео дня

За даними Коваленка, контролюють дані групи співробітники ФСБ РФ, що дозволяє групам вільно переміщатися між блокпостами без огляду.

"В середньому на добу здійснюється доставка близько 70 тіл загиблих в Каланчак, після проводиться їх кремація. Згідно з попередньою інформацією, велика частина вивезених трупів це літні люди, які не мали можливості вчасно покинути місце катастрофи. Також серед потопельників чимало тіл самих же російських окупантів", - повідомив аналітик.

Відомо про те, що дані групи, які виконують функції з приховування військового злочину росіян, також отримали в своє розпорядження спеціальну техніку для облаштування могильників і братських могил.

"Окупанти всіляко намагаються приховати масштаби свого злочину", - підсумував Коваленко.

Підрив Каховської ГЕС

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня. В результаті цього теракту було затоплено багато населених пунктів. Українська сторона відразу почала евакуацію людей. Однак росіяни на окупованій території евакуацію не проводили і не дали цього зробити співробітникам міжнародних організацій.

Скільки людей загинуло на окупованих територіях від затоплення, поки невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: