Франція відправляє інструкторів в Україну / фото ua.depositphotos.com

Франція відправить інструкторів, які будуть тренувати українських військових на полігонах в Україні. Відповідні документи вже підписані і перші французькі інструктори незабаром прибудуть в Україну.

Водночас важливою залишається практична сторона питання розміщення французьких інструкторів, пише видання Defence-ua. Експерти зазначили, що в даний час знімаються обмеження на кількість інструкторів з Франції, а напрямки підготовки можуть бути розширені.

"За прикладом Франції можуть послідувати інші країни, які є членами НАТО, але, звісно, така ініціатива - воля кожної окремої країни, а не колективного рішення Альянсу", - зазначили експерти.

Відео дня

"Тому... Кремлю залишається лише малювати чергову червону лінію", - підкреслили експерти.

Аналітики також зауважили, що питання розміщення інструкторів збройних сил Франції в Україні може стати каталізатором деяких інших позитивних змін. Наприклад, може бути посилення збройними силами Франції протиповітряної оборони полігонів, де будуть знаходиться французькі підрозділи.

Допомога Франції Україні

З 2022 року Франція вже підготувала 10 тис. українських військових на своїх полігонах. Навчання військових було розділене на три напрями - навчання експлуатації та обслуговуванню французького озброєння, спеціалізована підготовка (розвідка, саперна справа, медична служба), формування тактичних підрозділів та удосконалення навичок командирів рівнів рота-батальйон.

Вас також можуть зацікавити новини: