ЗСУ зараз шукають слабке місце росіян / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

В межах розпочатого контрнаступу українське командування намагається спровокувати противника першим задіяти свої стратегічні резерви, щоб потім йому нічим було відбивати основний удар. Про це виданню Sky News розповів британський військовий аналітик Шон Белл.

Він зазначив, що перед українською армією стоїть вкрай непросте завдання – визволити значну частину своєї території в умовах чисельної переваги Росії в людях, боєприпасах і авіації та ще й на заздалегідь підготовлених для оборони позиціях.

"Те, що зараз робить Україна, — вони промацують оборону Росії вздовж всієї лінії фронту. Вони захоплюють населені пункти, але це не що інше, як приведення в порядок поля бою, це перш за все переконатися, що в них не зачаїлися росіяни, щоб, коли вони зроблять великий ривок, переконатися, що двері за ними не закриються, і вони раптом не опиняться в пастці і оточенні", – заявив експерт.

За словами Белла, щойно українці знайдуть слабке місце в російській обороні, вони спробують цим скористатися.

"І тоді, я думаю, ми побачимо цілу купу танків, які прорвуться крізь російську оборону, а потім викличуть хаос. Якщо росіяни зможуть відрізати ці передові сили, це дуже ускладнить життя, але якщо росіяни побіжать, тоді може статися втеча, і я думаю, що саме тоді ми побачимо тут драматичну зміну долі", – вважає аналітик.

Одне із завдань, яке стоїть перед українським командуванням – змусити противника задіяти свої резервні підрозділи якомога раніше.

"Тому що тоді у нього не буде доступних резервів, щоб заткнути дірку, яку ви збираєтеся зробити в іншому місці. Так що це складна гра в кішки-мишки", - пояснив Белл.

Експерт допускає, що в разі невдачі українського контрнаступу Росія може почати вже свою власну атаку.

Український контрнаступ - останні новини

Український контрнаступ триває вже кілька днів, але просування вперед вимагає від українських бійців значних зусиль. Військовий аналітик Тарас Чмут закликає не чекати швидкого прориву, як під Харковом. Тоді обвалові російського фронту передували довгі і наполегливі спроби намацати слабке місце.

Цікавий момент в українському контрнаступі помітив німецький аналітик Юліан Репке. Він звернув увагу, що ЗСУ досі не пустили в хід ані британські танки "Челленджер", ані німецькі БМП "Мардер", ані польські танки "Твардий". Ймовірно, їх притримують для головного удару.

Вас також можуть зацікавити новини: