У Криму триває "бавовняний" сезон, - Гуменюк / фото соцмережі

Голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зауважує, що туристичний сезон у Криму був закритий разом з відкриттям "бавовняного".

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, як активна "бавовна" в Криму минулого тижня впливає на туристичний сезон.

"Туристичний сезон був закритий разом з відкриттям "бавовняного". В принципі, в Криму вже давно констатовано відсутність фактично приїжджих туристів, а переміщення внутрішньо локальне", - зауважила Гуменюк.

Відео дня

Так, якщо говорити про переміщення жителів півострова, то вони з центральних регіонів "під’їжджали до моря, подивитися на ті окопи, що там нарили".

"Але у більшості туристичного сезону як такого немає. Тримачі туристичного бізнесу скаржаться на те, що цього літа у них не стало те, що гадалося. І в більшості туристичний сезон спрямований за поребрик", - сказала речниця.

З Криму "змило" туристів

Раніше російське видання "Комерсант" з посиланням на російських туроператорів зазначило, що потік "відпочивальників" в Криму цього року скоротився на 25-30%, зокрема через вибухи та затори на Керченському мосту.

Так, за оцінками віце-президента Асоціації туроператорів країни-агресора Сергія Ромашкіна, за перші вісім місяців 2023 року Крим відвідали близько 3,7-3,9 млн туристів, що на 25-30% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, компанія "Алеан" зазначає, що кількість бронювань в Криму цього літа скоротилося вдвічі.

Вас також можуть зацікавити новини: