Що відбувається в Харкові та області сьогодні? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам. Під прицілом окупантів опиняється Харків й область. Найскладніша ситуація - в Ізюмі.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з міста-героя Харкова та області станом на сьогодні, 15 квітня.

21:56 Посвідчення водія та техпаспорт знову в Дії Цифрові документи знову доступні в застосунку Дія. Нагадаємо, що від початку російського вторгнення до України служби нацбезпеки вимкнули всі держреєстри, щоб захистити дані українців. Зараз Єдиний держреєстр транспортних засобів МВС відновив свою роботу в безпечному місці. Відтепер ви знову можете користуватися посвідченням водія та техпаспортом у Дії. У застосунку документи підтягнуться автоматично.

Відео дня

20:46 Звернення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

20:39 Крім житлового району Харкова, пошкоджена міська стоматологічна поліклініка, в якій на момент обстрілу не було пацієнтів, повідомив у телеефірі ввечері 15 квітня Харківський міський голова Ігор Терехов

20:07 Друзі, ви просили – ми зробили. Зустрічайте оновлений додаток УНІАН. Завантажуйте його на свій телефон і першими дізнавайтеся про найважливіші новини. Залишайтеся з нами та не пропустіть нічого цікавого!

📲Скачати для Android

📲Скачати для IOS

19:31 Кількість загиблих унаслідок обстрілу житлового району 15 квітня зросла до 8, а поранених до 42, повідомив директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов. За його словами, виклик по "великій кількості поранених під час обстрілу району ХТЗ" надійшов до Служби екстреної допомоги о 16:16. На місці працювало 29 бригад швидкої допомоги. Серед поранених - 9 дітей та 33 дорослих. Окрім житлового району Харкова пошкоджено міську стоматологічну поліклініку, в якій на момент обстрілу не було пацієнтів, повідомив у телеефірі ввечері 15 квітня Харківський міський голова Ігор Терехов.

18:35 Сьогодні у Харкові внаслідок російських обстрілів загинуло 7 людей, серед них 7-місячна дитина. Ще 34 особи поранено, з них – 3 дітей. Усім постраждалим медики надають екстрену допомогу. "Прошу вас, жителі Харкова, без нагальної потреби зараз не перебувати на вулицях", – закликав голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

18:24 У Харкові трапляються спроби мародерства з боку бандитів, які одягаються у військову форму та форму співробітників поліції, та ночами вламуються у квартири у пошуках цінних речей. Працюють із наведень. Розпізнати їх легко — військові та ТРО, які по-справжньому займаються обороною міста, не лазитимуть районами міста, де немає прямої загрози вторгнення, і намагатимуться зайняти марні позиції, або відбирати машини та вантажі. Прохання від СБУ: уважніше ставтеся до безпеки себе та майна (свого та сусідів), переглядайте камери відеоспостереження. При виявленні в будинках підозрілих людей зі зброєю у вечірній та нічний час, негайно звертайтеся на гарячу лінію 0988711457 (WhatsApp) або на пропозицію паблика. Спецназ обіцяє мародерам незабутню зустріч.

18:14 Мер Ігор Терехов про розмову з архітектором "Apple Park"

18:12 Мер Куп'янська Харківської області Геннадій Мацегора після здачі міста російським окупантам утік у Росію "Йому повідомили про підозру. І, за нашою інформацією, він уже зі своєю родиною виїхав на територію РФ. Власне, як і мер міста Балаклія – там така сама історія була: він публічно заявив, що підтримує окупантів", – розповів голова. Харківська ОВА Олег Синегубов в інтерв'ю РБК-Україна.

18:09 Прямо зараз Харків та область обстрілюють касетними бомбами Від нерозриву вони перетворюються на протипіхотні міни Якщо бачите підозрілі предмети, викликайте ДСНС.

17:27 Командувач силами оборони Сергій Наєв повідомив, що ситуація навколо Харкова залишається складною. При цьому командувач зазначив, що наші війська продовжують зміцнювати оборону та виконувати поставлені завдання. Наєв окремо наголосив на допомозі з боку цивільного населення. Зокрема, харків'яни разом із комунальними службами міста роблять усе можливе, аби підтримувати життєдіяльність Харкова.

17:16 "Вони металися, вони були дуже налякані, дуже агресивні. Сьогодні це вже зовсім інші тварини" Пара білих левів, яких евакуювали з Харкова, оселилася в одеському зоопарку.

16:29 Вчора в Харківській області збили російський вертоліт KA-52. Згоріли всі члени екіпажу Також ліквідували і тих, хто виїхав на порятунок екіпажу Наши мужики с 93 бригады красиво отработали.

16:27 Терехов про обстріл Саржиного Яру.

16:01 Поліцейські дбають про соціальний захист мешканців Харківщини. Правоохоронці вивчають потреби містян та доставляють гуманітарні вантажі до найбільш постраждалих районів.

16:00 Близько 10 людей загинули внаслідок обстрілу російськими військовими цивільних автобусів біля смт Борова на Харківщині 14 квітня, ще до 30 мирних жителів — поранені, повідомили Суспільному у прокуратурі області. Точну кількість потерпілих, обставини та маршрут автобусів правоохоронці встановлюють — Борова перебуває у тимчасовій окупації.

15:44 Командующий силами обороны Сергей Наев сообщил, что обстановка вокруг Харькова остается сложной.

15:17 У Лозовій триває весняне генеральне прибирання Комунальники чистять дороги від залишків піщано-сольової суміші, наводять лад у скверах та парках, підрізають дерева і починають висаджувати квіти. Дякуємо за працю!

15:07 Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов: "Я переконаний, що битву за місто Харків вони вже насправді програли. Вони це зрозуміли ще в перший тиждень війни. Окупанти тут втратили досить велику кількість живої сили, дуже багато броньованої техніки, авіації. Якщо ми втримали місто ще тоді, то зараз оборона Харкова в рази сильніша. Тому в них просто немає шансів"

13:31 Цієї ночі 93 бригада Холодний Яр знищила російський бойовий вертоліт Ка-52 у Харківській області.

13:20 Відсьогодні у Харкові закінчується опалювальний сезон.

12:53 Близько 10 людей загинули внаслідок обстрілу російськими військовими цивільних автобусів біля смт Борова на Харківщині 14 квітня, ще до 30 мирних жителів — поранені, повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

12:44 Кіберфахівці на Харківщині викрили та припинили роботу чергової ботоферми, яка працювала на потреби окупантів. Цього разу ботоферму використовували для розсилки смс-повідомлень населенню із закликом переходити на сторону ворога.

12:05 Актуальне зведення втрат окупантів станом на 15 квітня.

11:20 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 15 квітня. Детальніше.

10:53 У місті чути вибухи. Не залишайте укриття!

10:43 Відбій тривоги!

10:41 Дев'ять сіл Борівської громади залишилися без газу після обстрілів РФ.

09:54 Повітряна тривога у Харкові та області!

09:31 Оновлено адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги в Харкові. Актуальні адреси на 15 квітня дивіться на картах:

09:15 Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС протягом доби, з 14 по 15 квітня, здійснили 27 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

05:00 "Укрзалізниця" призначила додатковий евакуаційний рейс із Харкова на 15 квітня: 11:30 209/210 Харків-Пас. - Івано-Франківськ.

01:24 Відбій тривоги!

00:59 Повітряна тривога в Харкові та області!

00:42 Відбій тривоги!

00:13 Повітряна тривога у Харкові та області!

00:01 Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні зазначив, що Харків 80 років не бачив таких знущань, які зараз принесла йому Росія.

"Гордий і охайний Харків 80 років не бачив таких знущань, які зараз принесла йому Росія. Для чого його руйнувати? Чого можна досягти спаленням Харкова? Що саме можуть дати Росії руйнування на Салтівці чи на площі Свободи?", - сказал Зеленский.

Він додав, що це вже не риторичні запитання.

00:00 Як розповів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, Сили спеціальних операцій підірвали міст із російською технікою, яка прямувала до Ізюма.

Загалом минулої доби росіяни завдали 34 удари з РСЗВ та артилерії по районах Харкова, обстрілювали Золочів та населені пункти поряд. В області за день відомо про 8 цивільних поранених, одна людина загинула.

Всього за час повномасштабного вторгнення РФ загинули 503 мирні жителі Харківщини, з них - 24 дитини.

По області складним залишається Ізюмський напрямок, там точаться бої.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого вранці. Окупанти бомблять інфраструктуру і мирні міста нашої країни, серед яких Київ, Харків, Маріуполь, Житомир та інші.

Вас також можуть зацікавити новини: