Іранські дрони облітають Миколаїв, поділився "кіборг" / фото mil.in.ua

Загарбники бояться протиповітряної оборони Миколаєва, і це місто облітають іранські дрони-камікадзе Shahed-136.

У Миколаєві досить плідно збивають ворожі безпілотники, розповів полковник Служби безпеки України у запасі, захисник Донецького аеропорту ("кіборг"), нардеп і захисник України Роман Костенко (позивний "Грім") в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

За його словами, для плідного знищення дронів супротивника було втілено низку заходів - від засобів радіоелектронної боротьби до кулеметного вогню й організації місцевого населення. На його думку, це також варто зробити по всій території України.

Відео дня

"Я можу сказати по півдню, наприклад, по Миколаєву. Голова військової адміністрації Віталій Кім разом із Дмитром Марченком (генерал - Ред.)... на своєму рівні організували протиповітряну оборону так, що Shahed-136 вже бояться і облітають Миколаїв. Не всі, але досить плідно вони тут збивають…", - поділився співбесідник.

Нагадаємо, 5 листопада стало відомо, що в небі над Миколаївською областю захисники України збили шість ворожих дронів-камікадзе.

Росія використовую проти України іранські дрони - новини, які варто знати

У серпні стало відомо, що Іран продав РФ тисячу своїх дронів. Спершу іранська влада стверджувала, що безпілотники потрапили до рук росіян через треті країни.

У жовтні президент Володимир Зеленський повідомив, що РФ замовила в Ірану понад 2 тисячі дронів Shahed.

Росія завдавала масовані удари по Україні дронами, було пошкоджено низку об'єктів критичної інфраструктури, виникли проблеми з електропостачанням.

Станом на середину жовтня в нашій державі ліквідували 223 безпілотники-камікадзе.

5 листопада очільник Міністерства закордонних справ Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіян стверджував, що його країна поставила дрони-камікадзе РФ до початку повномасштабної війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: