Мер Ірпеня про жахи, яких накоїли росіяни у місті / фото Reuters

Ірпінь – одне з перших міст, що піддались повномасштабному вторгненню РФ. Бої за квітуче передмістя столиці тривали цілий місяць, нині вулиці міста сильно зруйновані і всіяні тілами мертвих людей.

Ірпінський міський голова під час сьогоднішньої онлайн-конференції більше детально розповів про злочини російських окупантів у місті.

"Є загиблі жінки і загиблі діти в районі тому, який був окупований – тих 30% міста. Коли ми звільнили, мені мешканці наші розповіли, що окупанти почали розділяти сім’ї, чоловіків забирали, а дітей і жінок залишали", – розповів Маркушин.

Відео дня

Зі свого боку чоловіків забирали на обмін з полоненими. Ті, хто окупантам не подобався або не хотів коритися – розстрілювали. 

"Загинули діти….Загинуло багато чоловіків. Були нелюдські прояви, коли людей розстрілювали, а потім їздили танками по цих тілах, і тільки коли ми вигнали цю гидоту, ми змогли зібрати останки людей. Ми лопатами від асфальту віддирали тіла", – додав він.

Окрім убивств і знущань з жінок, російські загарбники нещадно грабували помешкання ірпінців. За словами Маркушина, вони вивозили усе, що тільки можливо: від пральних машин до жіночої білизни. 

Як повідомляв УНІАН, 28 березня місто Ірпінь на Київщині було звільнено від російських окупантів. Наразі місто повністю зачинено на виїзд, триває зачистка

Вас також можуть зацікавити новини: