"Кадирівці" ліквідували власні бронемашини / t.me/volodymyrzolkin

"Кадирівці" влаштували масштабну ДТП на Кримському мосту. Серйозно постраждала бронетехніка.

Як повідомляє український журналіст Володимир Золкін, 5 бронеавтомобілів підрозділу "Ахмат" феєрично зіткнулися на Кримському мосту під час руху.

"5 бронеавтомобілів 3-СТС "Ахмат" рухалися Кримським мостом, де і зіткнулися один з одним, у результаті 4 з них вимагають значного ремонту", - зазначив журналіст.

Відео дня
Кадри з місця ДТП / t.me/volodymyrzolkin

Роль "кадирівців" у війні проти України

Бойовики "Ахмату" - особисті війська лідера Чечні Рамзана Кадирова. Офіційно це угрупування очолює його близький друг Абузайд Вісмурадов.

Попри те, що "кадирівцям" ліплять брутальний імідж та неабияку сміливість, безпосередньо у боях вони не беруть участі. "Кадирівські" підрозділи виконують функції загороджувальних загонів та займаються катуванням і залякуванням мирного населення.

Нещодавно солдати саме цього підрозділу відзначилися злочинними рейдами та знущаннями з жителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Вони грабували місцевих жителів й навіть застосовували до них тортури, використовуючи електрострум. Нещодавно СБУ ідентифікувала одного з командирів підрозділу, який керував окупантами на цьому напрямку. Його позивне прізвисько - "Лобзик".

Вас також можуть зацікавити новини: