Яка ситуація в Києві сьогодні? / фото REUTERS

Хоча Київ та область і звільнені від окупантів, у столиці та регіоні щодня лунають повітряні тривоги.

УНІАН розповідає, що відбувається в Києві та області сьогодні в режимі онлайн.

21:40 На захоплення Києва окупанти не мали шансів, вважає Арестович "Якби вони приїхали усіма цими 200 тисячами лише під Київ – вони б його не взяли. Вони б його істотно зруйнували", - каже радник голови ОПУ.

Відео дня
Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

20:57 Жителі селища Димер, яке більше місяця було окуповано російською армією, розповіли про пережите і, як ідучи, окупанти крали всі з будинків димерців. За словами місцевих, із походів на Гостомель окупанти поверталися дуже злі. "Їх там розбомблять – і вони повертаються злі, як собаки. А через три дні знову збираються на Київ", - розповіла місцева мешканка, зазначивши, що у селищі стояли росгвардія, кадировці, найманці, терміновики та кадрові військові. А за три дні до того, як РФ заявила, що виводитиме війська з півночі України, окупанти почали ходити по домівках і грабувати.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

20:47 Кабмін України спрямовує перший мільярд гривень на відновлення територій, що постраждали від війни ▪️400 млн грн отримає Київська область, ▪️По 250 млн грн – Чернігівська та Сумська ▪️100 млн грн – Житомирська область.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

19:43 Голова Комітету з питань організації державної влади Андрій Клочко спільно з Секретарем Комітету Дмитром Ісаєнко і народним депутатом Василем Вірастюком допомагають постраждалим Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Бородянки. "Жахіття, яке рашисти чинять на нашій землі, найогидніше, найжорстокіше, найбезглуздіше зло, яке можна собі уявити. Ми будемо пам’ятати кожного українця, якого вони вбили, не пробачимо знищені будинки, зруйновані школи та лікарні", - зазначив Андрій Клочко.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

19:50 Глава МЗС України: надзвичайно важко навіть думати про переговори з Росією після Бучі та Краматорська.

19:28 Київщина. Бородянка. День 5. Рятувальники ДСНС продовжують аварійні та пошукові роботи...

18:41 У Києві вночі очікується сильний дощ та мокрий сніг, вдень 11 квітня пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). Про це попереджає Укргідрометцентр. Фахівці рекомендують щільно закрити вікна, а на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев, а також не паркувати поряд із ними автотранспорт.

18:11 Рятувальники Броварського району продовжують роботу з розмінування звільнених територій разом із піротехніками ❗️Тому нагадуємо, що всі вибухи, які ви чуєте поза тривогою – розмінування.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

17:44 Залишки СТО в Ірпені.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

16:23 Легенда Динамо Михайличенко высказался о войне, которую развязала Россия против Украины Он отметил, что украинцы – сильная нация, а россияне – больная нация. "Били россиян и будем бить. Это больная нация. Они будут отмаливать свои грехи не десятками, а сотнями лет", - сказал Михайличенко. Специалист также отметил, что футбольное общество очень помогает Украине, и выразил благодарность украинским военным.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

16:21 У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського та Броварського районів сили оборони продовжують зачистку та розмінування.

‼️Комунальні служби продовжують відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель.

‼️Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через р. Ірпінь. 

❗️В районі с. Романівка міст вже майже готовий. Його звели за 6 днів. 

❗️Біля с. Стоянка роботи зі зведення насипного мосту потребують більше часу і будуть закінчені незабаром.

❗️Одночасно проходять роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на Житомирській трасі.

16:06 Горенка, Київська область.

16:02 Незабаром у Києві відкриється для пасажирів платформа Київська Русанівка. В "Укрзалізниці" повідомляють, що зараз проводиться благоустрій платформи та прилеглої території. Платформа не використовується з 2011 року, хоча кияни писали численні листи із проханням зробити зупинку для "Міської електрички". 

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

15:48 ПриватБанк анонсував регламентні роботи у Приваті24. У період з 23:00 10 квітня до 8:00 11 квітня сервіси будуть тимчасово недоступні.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

15:42 За 45 днів широкомасштабного вторгнення у Києві народилося 1189 малюків, а від 24 лютого у столиці одружилися 1439 пар.   

15:27 У Ворзелі окупанти розгромили та розграбували духовну семінарію, а в Ірпені спалили сотні екземплярів Біблії. Патріах Кирило благословив?

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

15:18 Генеральний прокурор Ірина Венедиктова в коментарі Sky News заявила, що станом на 10 квітня в Київській області внаслідок російського вторгнення загинуло 1 222 особи.

15:06 Коли відкриють тимчасові мости на Варшавській та Житомирській трасах Біля Романівки насипний міст уже готовий. Його будували цілодобово протягом 6 днів. Працюють 55 осіб та близько 40 одиниць техніки. Роботи зі зведення насипного мосту біля с. Стоянки ще продовжуються і будуть завершені через 7-10 днів. На відновлення самих мостів через річку Ірпінь, які були знищені окупантами, піде набагато більше часу. Проходять підготовчі роботи, розпочався частковий демонтаж конструкцій, що постраждали. Головне завдання – відновити рух транспорту у бік Києва.

15:04 Оперативна інформація щодо відновлення електропостачання на Київщині. Протягом 9 квітня електромонтерам ДТЕК вдалося відновити електропостачання в 45-ти населених пунктах Київської області. Зокрема: ️у Бучанському районі  частково світло повернули у місто Ірпінь та смт Макарів, а також у села Ясногородка, Пашківка, Осикове, Липівка, Гореничі, Фасова; ️у Броварському районі – у смт Баришівка та села Перемога, Шевченкове, Велика Димерка, Скибин, Русанів, Світильня, Гребеньки, Богданівка, Літки. ️Загалом протягом минулої доби світло повернули для 5 298 родин у Київській області. ️Окрім того, енергетики відновили електропостачання Центральної поліклініки у місті Ірпінь.      

13:51 У звільненому Гостомелі нацгвардійці виявили великий схрон ворожих боєприпасів. Детальніше.

13:24 Комендантська година на Київщині з 21:00 10 квітня до 6:00 11 квітня.

13:03 Червоний Хрест виділив 20 мільйонів гривень на водопровід з Києва до Ірпеня – мер міста Олександр Маркушин.

12:36  Станом на ранок 10 квітня у Києві показники радіаційного фону та атмосферного повітря в нормі.

12:15 Київська кільцева електричка стає швидшою. Укрзалізниця пришвидшує на 40 хвилин київську кільцеву електричку. Так, з 10 квітня кільце навколо столиці поїзд долатиме на 1 годину 50 хвилин. При цьому всі зупинки електрички буде збережено.

11:44 Протягом минулої доби на Київщині відновили електропостачання у 12 населених пунктах. Без газопостачання залишається 98 містечок та сіл Бучанського, Вишгородського, Броварського районів. За минулу добу відновлено газопостачання у 16 населених пунктах. Послуги з водопостачання відсутні у 16 населених пунктах Броварського, Бучанського, Вишгородського районів. Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

10:56 Бойові втрати Росії станом на 10 квітня.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

10:38 Діти війни. Сироти. Такі наслідки злочинів російських окупантів у Київській області.

10:34 Метрополітен працює в режимі перевезень. Рух поїздів по:

Червоній лінії ст."Академмістечко"-"Театральна"

Синій лінії ст. "Героїв Дніпра"-"Теремки"

Зеленій лінії ст. "Сирець"- "Червоний хутір".

Без зупинки: "Майдан Незалежності","Кловська".

10:19 За 45 днів повномасштабного вторгнення агресора у столиці одружилися 1439 пар. За цей період у Києві народилося 1189 малюків.

10:08 11 квітня у Києві відновлює роботу Паспортний сервіс на площі Перемоги.

Що відбувається в Києві сьогодні: ситуація в столиці та області 10 квітня

09:58 Житомирську трасу відкриють за два дні — Укравтодор За останні три дні шляховики вже розчистили 67 кілометрів траси. Вже найближчим часом відкриють маршрут Київ-Житомир.

09:42 В Обухові затримали шахрайку, яка збирала гроші під виглядом допомоги ЗСУ. Жінка хотіла витратити ці гроші на погашення кредиту у банку.

09:35 Борис Джонсон дістався з Польщі до Києва поїздом. Прем'єр-міністр Великобританії не забув подякувати всій команді залізничників, назвавши їх "залізними людьми".

06.00: Ніч у Києві та області пройшла спокійно. Після відбою повітряної тривоги о 22.17 повторного її оголошення не було.

Також не надходили повідомлення про вибухи.

22.17: Відбій тривоги.

21.00: У Києві оголошено повітряну тривогу.

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року всю Київську область було звільнено від російських окупантів. Побачене у передмістях Києва шокувало не лише українців, а й увесь цивілізований світ. Так, у Бучі було виявлено вбитих мирних жителів із зав'язаними за спиною руками. 

Влада припускає, що ситуація в Бородянці Київської області теж буде жахливою: там дуже багато зруйнованих РФ будинків, під завалами вже дуже довго перебувають люди.

Наразі не відкидається сценарій, за якого Росія знову спробує відновити наступ на Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: