Алексєєнко може очолити окуповану частину Харківської області / скріншот

Уряд окупованої частини Харківщини очолить мер Краснодара Андрій Алексєєнко. Цю інформацію ексклюзивно видав один з головних пропагандистів Путіна Соловйов.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, окупований Куп'янськ, що за 100 кілометрів від Харкова, Олексієнко відвідував наприкінці липня. Цей візит росЗМІ назвали так званою гуманітарною місією. Тепер же Соловйов вітає Алексєєнка з майбутнім призначенням.

Андрій Алексєєнко родом з Краснодарського краю, в крісло мера самого Краснодара сів у листопаді 2021-го, до цього був першим заступником губернатора Краснодарського краю.

Менш ніж через два місяці на посаді мера його звинуватили в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Хабар був узятий у 2018 році за те, щоб Алексєєнко підписав дозвіл на введення в експлуатацію багатоквартирного будинку в Прикубанському окрузі Краснодара.

Алексєєнко активно підтримував військкомати в наборі добровольців на війну в Україну.

"Андрій Алексєєнко з Краснодара - типовий такий представник на посаду глави так званої окупованоъ Харківської області. Хоча в Харківській області ркуповано менше чверті всієї території. Це в основному з великих таких міст Куп'янськ та Ізюм... Територія, на якій було б вже дуже смішно проводити якийсь референдум...",- говорить Віктор Бобиренко, керівник експертної групи "Бюро аналізу політики".

Коли крісло мера Краснодара стане вакантним, поки точно невідомо. Незрозуміло, чи вирушить нести "русский мир" на окуповані землі чиновник із сім'єю. У нього донька і двоє синів, один з них - призовного віку.

Раніше в розвідці Британії заявили, що російські війська щодня обстрілюють Харків, щоб утримати на цьому напрямку українські сили.

Вас також можуть зацікавити новини: