За словами експерта, і народ, і армія не готові йти на поступки ворогу / facebook.com/GeneralStaff.ua

Звільнення Херсона запустить "ланцюгову реакцію" щодо армії РФ і російських еліт. Є ймовірність, що після цього "ми втратимо Путіна в усіх відношеннях".

Таку думку озвучив "Главреду" політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

За його прогнозом, нові російські еліти будуть не краще і не гірше колишніх, проте спробують вийти на переговори, тим самим перезапустивши процес, пов'язаний з війною в Україні.

Відео дня

"Що стосується часових рамок, то за оптимістичним сценарієм це займе півроку. Однак якщо Путін завтра окочуриться, ці процеси можуть вкластися і в чотири місяці. За песимістичним - ми йдемо в літо наступного року", - прогнозує експерт.

Загородній підкреслив, що український народ і армія, що питання з Кримом і Донбасом також потрібно вирішувати "тут і зараз".

"Готовності йти на будь-які поступки або щодо Криму, або щодо ОРДЛО я не бачу. Це означає, що мова йде про деокупацію всієї території, включаючи Крим. Настрої українського народу такі: цю війну не можна залишати дітям, оскільки це війна на виживання, і Росія не зупиниться. Відповідно, поки в українському суспільстві зберігається такий консенсус, під завершенням війни мається на увазі деокупація всієї української території", - резюмував політолог.

Як вважає військовий експерт Олег Жданов, в України є шанс деокупувати всі захоплені Росією території і їм потрібно скористатися, тому що другий навряд чи випаде з огляду на політичну та економічну ситуацію в світі. Війна, за його прогнозом, може максимально тривати до весни 2023 року.