Росію закликали змусити бойовиків відкрити КПВВ у Щасті й Золотому / фото УНІАН

Франція і Німеччина закликають Російську Федерацію використати вплив на бойовиків для відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду у Щасті і Золотому.

Про це йдеться у спільній заяві МЗС Франції і Німеччини, оприлюдненій французьким зовнішньополітичним відомством.

Зокрема, обидві країни привітали створення двох нових пунктів пропуску на лінії зіткнення у Щасті і Золотому.

Відео дня

"Це збільшує кількість пунктів пропуску вздовж близько 450 км лінії зіткнення до семи. Україна тим самим виконує зобов'язання, погоджені Росією, Україною, Францією і Німеччиною у висновках саміту "нормандського формату", проведеного у Парижі 9 грудня 2019 року", - зазначається у заяві.

Відтак, підкреслюється, що Україна здійснила кроки для покращення умов на занедбаних пунктах пропуску до настання зими та з метою послаблення страждання людей на сході України.

"Ми закликаємо Росію і сепаратистів (підконтрольних Росії бойовиків - УНІАН) заново відкрити усі пункти пропуску, що існують на лінії зіткнення у Донецькій області без зволікань. Тисячам людей, які хочуть відвідати лікарів, отримати пенсії або відвідати родичів, наразі заборонено перетинати лінію зіткнення", - наголошується у заяві.

Читайте такожНа КПВВ на Донбасі можуть створити "зелені коридори" для малорухомих громадян

Франція і Німеччина наголошують, що конфлікт не повинен тривати і завдавати ще більше шкоди населенню.

Також зазначається, що, попри домовленість у Тристоронній контактній групі, підконтрольні Росії бойовики не виконали зобов'язання щодо створення умов для відкриття пунктів пропуску у Щасті і Золотому 10 листопада.

"Ми закликаємо Росію використати її вплив, аби забезпечити втілення цих домовленостей. Як член Тристоронньої контактної групи, Росія також бере участь у прямих переговорах з Україною і несе долю відповідальності за успішне виконання висновків Паризького саміту", - наголошується у заяві.

Відкриття КПВВ на Донбасі