Після знищення крейсера "Москва" Росія у Чорному морі втратила близько 10% військово-морської бойової потужності, повідомив американський генерал / фото УНІАН, Олег Куцький

Після того, як захисники України знищили флагман Чорноморського флоту Росії - ракетний крейсер "Москва", РФ у Чорному морі втратила близько 10% військово-морської бойової потужності.

Корабель був вузлом зв'язку, виконував координаційну роль, і ним могли б прикривати, зокрема, висадку десанту в Одесі, а тепер такої можливості немає, розповів tsn.ua старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді, бригадний генерал у відставці Кевін Раян.

"Отож 10% було втрачено… Росія явно хоче більше контролювати Чорноморський регіон. І тому вони намагаються захопити так багато землі на півдні України, щоб відрізати Україну від Чорного моря. Але це не буде перемогою Росії, якщо їхнього Чорноморського флоту там не буде, щоб контролювати море та океан", - вважає експерт.

Відео дня

Нагадаємо, 13 квітня в "Москву" влучили українські ракети "Нептун", і на борту сталася пожежа. Пізніше крейсер "Москва" затонув, а капітан корабля Антон Купрін - загинув.

Затонулий крейсер - це той російський військовий корабель, якого українські прикордонники з острова Зміїний наприкінці лютого послали на три літери.

Варто зазначити, що російські війська 24 лютого вдерлася в Україну й атакувала військові та цивільні об'єкти, зокрема, обстрілювали Одесу з корабельної артилерії. Влада попереджала, що в Одесі є загроза висадки ворожого десанту.

Вас також можуть зацікавити новини: