У РНБО оцінили ризик захоплення Куп'янська до березня

Російські окупанти концентрують значні сили під Куп'янськом, але дані, які навело видання Forbes, відрізняються від реальності. Про це написав керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Разом з тим, як він додав, потрібно, щоб на Заході розуміли серйозність ситуації, особливо ті, хто ухвалюють рішення щодо допомоги. 

"І бажано, аби там пам‘ятали про американські інтереси теж. Утопічно думати, що все можна буде вирішити до грудня 2024 року, якщо Україна буде в більш слабкому становищі, як може здаватися деяким кандидатам у президенти. Навпаки, тоді доведеться давати ще більше зброї і швидко, бо Путін ніколи не піде на умови. Його мета - знищення України. І змусити його піти на якісь умови можливо тільки силою, а не слабкістю", - зазначив керівник ЦПД при РНБО.

Раніше видання Forbes написало, що Росія зібрала на Куп’янському напрямку близько 500 танків, більше 600 бойових машин та близько 40 тисяч солдатів, щоб відвоювати назад територію Харківської області, з якої росіян вигнали восени 2022 року.

"РФ планує до березня 2024 року повністю захопити Донецьку та Луганську області та частину Харківської області до річки Оскіл", - заявили у виданні.

Строк "до березня" пояснюється тим, що саме тоді в Росії відбудуться псевдовибори, на яких Путін перепризначить себе "президентом". "Шматочок Харківщини був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні", – написало Forbes.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що окупаційні війська наступають на цьому напрямку із лютого 2022 року, а також намагаються знову окупувати території, з яких їх вибили ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: