Федоренко розповів про ситуацю на фронті / колаж УНІАН, фото ОК "Захід", скріншот

Сили оборони продовжують давати відсіч ворогу на Харківському напрямку, повідомив в ефірі телемарафону Юрій Федоренко, командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Збройних сил України.

"Ситуацію в напрямку населених пунктів Стрілеча та Пильна стабілізували. Противник подальших просувань не має. Можна сказати, що Сили оборони на цьому відтинку перебирають тактичну ініціативу на свій бік. Якщо говорити про Вовчанськ – це дуже складний зараз напрямок, оскільки ворог застосовує тактику, яку йому вдалося застосувати в напрямку Авдіївки чи Часового Яру. Це коли за рахунок авіації противник намагається знищити все перед собою для того, щоб надалі затягувати туди свою штурмову піхоту", – розповів Федоренко.

Він також розповів про тактику ворога на цьому напрямку. Після того, як окупанти зазнають втрат у броньованій та легкоброньованій техніці, вони залучають особистий склад. Росіяни закидують солдат не лише пішими групами, а й маневреними висадками.

Відео дня

"Це багі, які ворог обладнує системами РЕБ та двоколісні мотоцикли. У РФ на полігонах вони відпрацьовують тактику оперативного затягування саме за рахунок цих кросових мотоциклів, оскільки на деяких відтінках мали успіх. Однак, Сили оборони навчилися їх підловлювати", - зауважив він.

За словами Федоренка, РФ має велику кількість поранених на Харківському напрямку, що впливає на моральний стан не лише особового складу, а й потенційних військових армії РФ. 

"Оскільки ті лікарні, які знаходяться на території РФ, зокрема в Бєлгороді – заповнені майже вщент. А це означає, що Сили оборони роблять свою роботу якісно. І це дуже позитивний вплив зокрема й на тих, хто проходить строкову службу у РФ і є основним ресурсом для поповнення регулярної армії РФ. Зараз у них починаються сумніви, чи варто підписувати контракт", – додав Федоренко.

Крім того, військовий також розповів про кількість особового складу ворога на цьому напрямку - наразі угруповування РФ складає близько 70 тисяч.

"Після того, як противник мав певні успіхи на двох відтинках, йому треба було задіяти додатковий резерв, аби поповнити втрати. Загалом, якщо говорити про Харківську область, угруповування противника може сягати 200 тисяч. Додатково, противник зберігає можливості перетнути державний кордон ще на якомусь із відтинків", - підсумував він.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

У ніч на 30 травня у місті Керч, що в окупованому Криму, пролунала серія вибухів. За повідомленням місцевої самопроголошеної влади, від уламків збитих ракет постраждали два пороми – автомобільний та залізничний. Загалом же, місцеві телеграм-канали нарахували близько 20 вибухів у цьому районі.

Водночас із цим, Сили оборони продовжують завдавати помітних втрат ворогу. Так, протягом минулої доби було знищено понад 1000 російських окупантів та 35 артилерійських систем росіян. 

Вас також можуть зацікавити новини: