Експерт нагадав, що росіяни прийшли нищити Україну / колаж УНІАН, фото УНІАН

Масштабна мобілізація потрібна не Збройним силам України або Офісу президента, а самим українцям. Альтернатива лише одна - повна окупація України армією Російської Федерації.

"Треба зрозуміти, що люди, які надягли піксель майже два роки тому, фізично не здатні довоювати цю війну до перемоги. Вони здатні ще якийсь час тримати фронт і забезпечити нам в тилу ще кілька місяців спокійного життя в стилі "не дивись вгору", але не більше, а далі вони просто закінчаться,і якщо ми до того їх не замінимо, прийде орда", - повідомив колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий у Facebook.

За його словами, зараз немає ніяких проміжних варіантів.

Відео дня

"Немає опції "зустрітися посередині", немає прийнятного, хоча може і неприємного компромісу. Росія не приховує, що не погодиться ні на який компроміс, і що має намір воювати саме до "перемоги", тобто до повної окупації України і "остаточного вирішення українського питання", в гітлерівському розумінні остаточних рішень", - попередив експерт.

При цьому він нагадав, що в Москві прямо говорять про "тимчасово окуповані російські містах Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одесу, Харків та багатьох інших", що свідчить про те, що Росія не зупиниться до тих пір, поки не захопить всю територію України.

"Окупація буде не як у Криму — це буде спершу одна велика Буча, яка потім перетвориться на один великий Херсон. Тобто спочатку прийдуть "бойові буряти", витягнуть з підвалів ухилянтів, які там пересидять мобілізацію, на їхніх очах розважатимуться з їхніми жінками та дітьми. Тими, кого буряти не пристрелять, трохи пізніше займуться ФСБшники, і кожному згадають і найменший донат, і найвіддаленіших родичів в ЗСУ, і навіть лайки в соцмережах. І тільки для тих, хто якось і це переживе, настане Крим - але не Крим-2014, а Крим-2023, з тотальною мобілізацією, і російськими військкомами, яким всяку байду не розкажеш", - зазначив Дикий.

Також він вважає, що в цьому випадку Європа закриє кордони і українці залишаться один на один з ворогом у своєму будинку.

Мобілізація в Україні - останні новини

Ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що мобілізація не спрацює, якщо українці не зрозуміють, що це потрібно не Армії, а тим, хто знаходиться в тилу. 

При цьому командир стрілецького батальйону 59-ї бригади Максим "Кондор" нагадав, що захисникам України потрібен відпочинок, тому мобілізація необхідна.

Вас також можуть зацікавити новини: