Росіяни вперто намагаються втримати свої позиції / скріншот

Полковник СБУ та народний депутат Роман Костенко заявив, що всі лінія фронту наразі перебуває у фазі активних дій, а ситуація на одному напрямку тісно повʼязана з іншим.

"Російські окупаційні війська проводять стратегічну оборонну операцію з елементами наступу. Україна ж продовжує проводити анонсовану наступальну операцію з елементами оборони. Сили оборони продовжують атакувати на стратегічно важливих напрямках, хоча це досить важко. Адже Сили оборони наступають на противника, який має перевагу в артилерії та авіації, не говорячи вже про заміновані території. Росіяни вперто намагаються втримати власні позиції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Оскільки, в разі успіху наступу Сил оборони для української армії відкриваються чудові можливості для звільнення решти окупованих територій та ударів по військових обʼєктах РФ у Криму", - розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, ситуація на Запорізькому напрямку дуже складна, а інтенсивність бойових дій дуже висока. Водночас через успіхи ЗСУ на півдні загарбники активізувались на сході країни.

Відео дня

"Як тільки ЗСУ звільнять Мелітополь, Бердянськ та вийдуть до берегів Азовського моря, вся логістика окупантів через окупований Крим буде зупинена. Тому для росіян Запорізький напрямок дуже важливий і вони це чудово розуміють. Враховуючи ці обставини, а саме активні дії ЗСУ на Півдні, росіяни активізувались на Сході. Зокрема, на Купʼянському напрямку", - пояснив Костенко.

Війна в Україні - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, цієї доби російські окупанти намагалися вести наступ на 4-х напрямках. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

В ОП розповіли, що заважає швидкому завершенню війни. Треба усунути проблему обходу санкцій Росією, передати Україні оптимальні обсяги озброєння та систем ПРО, та відмовитись від будь-яких контактів між Заходом і владою РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: