Буданов висловив упевненість, що Україна виграє війну \ фото ua.depositphotos.com

Короткострокові успіхи російських окупантів на Донбасі не важливі, тому що Росія в підсумку програє війну проти України.

Таку заяву зробив в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

"Десь вони доб'ються успіху, а десь зазнають невдачі, але це абсолютно неважливо, тому що Росія в підсумку програє, а Україна поверне собі всі свої тимчасово втрачені території. Це буде зроблено силою - виключно силою, тому що іншого шляху немає", - підкреслив він. 

За словами Буданова, Путін знаходиться в абсолютно глухому куті, оскільки не може зупинити війну і не може виграти її. Буданов зазначив, що Путін не може перемогти з об'єктивних причин. А щоб це зупинити, "він повинен визнати, що Росія - зовсім не та сильна і велика держава, якою він хотів її виставити".

Буданов зазначив, що його вразила російська дурість.

"З усіх варіантів, які були у Путіна перед початком війни, він вибрав найжорстокіший і найгірший для себе варіант. Російські фахівці неодноразово попереджали його, що цей варіант є останнім і вимагає дуже ретельної оцінки. У них були набагато кращі варіанти для нього. Тепер ми бачимо результат", - зазначив Буданов.

Як повідомляв УНІАН, в цьому ж інтерв'ю Буданов заявив, що Україна буде воювати, поки з її території не будуть вигнані всі російські війська. Також Буданов зазначив, що для прискорення контрнаступу Україні терміново потрібні ракетні комплекси середньої та великої дальності, великокаліберна артилерія та ударна авіація.

Вас також можуть зацікавити новини: