За словами Пономарьова, Путін зараз більше зайнятий Білоруссю / скріншот

Росія зараз не зацікавлена нападати на Україну - президент країни Володимир Путін активно зайнятий подіями в сусідній Білорусі.

Таку думку висловив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який у 2014 році проголосував проти анексії Криму, в ефірі каналу "Україна 24".

На його переконання, зараз Путіним не ведеться підготовка до нового наступу на Україну, тому що йому не вигідні втрати в лавах регулярної російської армії. Це, каже Пономарьов, впливатиме на популярність президента країни-агресора всередині РФ.

Відео дня

"У нього зараз інший більш пріоритетний фронт - білоруський. Для нього набагато більш важливе завдання зараз - задушити Лукашенка в обіймах і домогтися об'єднання. Загострення на українському фронті швидше цьому завадить, додатково когось налякає. Навряд чи йому це потрібно", - припускає екс-депутат Держдуми.

Загострення на кордоні РФ і України

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

Читайте такожОП: Росія утримує потужне наступальне угрупування навколо УкраїниУ самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

При цьому, в Міноборони України дану інформацію заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.