Активність окупантів зменшидася / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Ворог зменшив активність і його наступ призупинено. Про це сказав офіцер 59-ї ОМПБр їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі КИЇВ24, говорячи про ситуацію, зокрема, на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

"Загалом наступ противника призупинений. Немає такої активності, як це було два тижні назад, коли вони дуже масовано і не на великі відстані, але просувалися", - зазначив він.

Цехоцький розповів, що тактика у ворога залишається незмінною – терористи руйнують все, що бачуть на своєму шляху. За його словами, російські окупанти заходять у вщент зруйовані населені пункти і вихваляються, що щось нібито їх захопили.

Відео дня

"Тактика терористів залишалась такою як і раніше – зруйнувати все, що бачуть, куди вони можуть дотянутися, а потім сказати, що ми зайшли туди. Чому зайшли? Бо в плані інженерному, фортифікаційному, в плані взагалі життя в тому чи іншому населеному пункті – великому чи маленькому селищі, то його немає, бо зруйоване. Його треба буде відновлювати вже після війня", - наголосив Цехоцький.

Ситуація на фронті - останні дані

Як повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Авдіївському напрямку, де українськими захисниками відбито 31 атаку російських окупантів в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Сокіл, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове та Невельське Донецької області.

Водночас на Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Новий, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону українських військ.

Також сказано, що на Куп’янському напрямку українськими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

Вас також можуть зацікавити новини: