Яка ситуація в Харкові сьогодні? / Фото REUTERS

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам. Місто Харків й область постійно обстрілюються окупантами, гинуть мирні жителі.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з Харкова та області в середу, 20 квітня:

21:55 Зараз у Євросоюзі триває підготовка шостого санкційного пакету. Обговорили це сьогодні з Шарлем Мішелем. Працюємо над тим, щоб зробити його по-справжньому болісним для російської воєнної машини та російської держави в цілому. Наголошую на кожних переговорах, що санкції потрібні не як самоціль, а як практичний інструмент, щоб спонукати Росію шукати мир.

Відео дня

21:41 З Івано-Франківська до Харкова їде тонна паски. Хлопців із ЗСУ готуйтеся, головне не переїсти. Хоча гаразд, можете переїсти, дякую, що ви у нас є PS на свята будуть запроваджені обмеження у церквах. Які точно оголосять завтра.

20:37 А ось вибачення харків'янки, яка чекала на прихід російського світу до Харкова.

20:23 Оперативна обстановка у Києві спокійна. Тривога звучить по всій Україні. У Харкові сильні вибухи.

20:05 Жахливий символізм, який ще раз показує нам цинізм і безчестя ворога У 1940 році, за наказом "Про розвантаження в'язниць НКВС УРСР та БРСР", тут було розстріляно 3809 польських офіцерів і 500 мирних польських громадян. 2000 року в Харківському Лісопарку на місці розстрілів було встановлено меморіальний комплекс. У 2022 році цей комплекс було обстріляно військовими силами Росії.

19:32 Сьогодні рятувальники та комунальники отримали нові бронежилети. ЗСУ отримали авто та багато інших фішок За словами губернатора спонсором стали підприємці Харкова та області Всім дякую, ми вистоємо!

19:03 Повітряна тривога. Будь-ласка пройдіть в укриття!!!

19:02 На Харківщині біля населеного пункту Дібрівне противник провів атаку, яка має частковий успіх. На цьому напрямку окупанти помічені у військовій формі українського зразка, — Генштаб ЗСУ У той же час у районі Старої Гнилиці настання успіху не мало, внаслідок вогневої поразки ворог зазнав втрат і відійшов. Не вдалося і спробу взяття під контроль населеного пункту Долгенько. Противник із втратами відступив.

18:57 Відео прильоту російської ракети до житлового будинку в Харкові.

18:35 Поліцейські охорони посилили заходи безпеки об’єктів критичної інфраструктури на Харківщині.

18:22 У Харкові рятувальники дістали з-під завалів на 40 об'єктах 112 тіл, ще 59 людей – врятували "Щодо Харкова рятувальники завершили роботу вже на 40 об'єктах, було врятовано 59 людей. На жаль, там під час розбору завалів вилучено 112 тіл загиблих наших громадян", - повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

18:10 Знаменитий британський архітектор Норман Фостер готовий взяти участь у відновленні Харкова після війни.

18:05 У Харкові розбомбили Макдональдса на Бекетова. Заздрять, що у нас вони працюють.

17:43 У метро Харкова пройшов турнір з Армреслінгу. Харків'яни непереможні!

17:39 На блокпосту на Харківщині поліцейські викрили чоловіка у скоєнні одразу двох злочинів Правопорушник зберігав при собі наркотичну речовину. Він перевозив наркотики в автомобілі, яким незаконно заволодів.

17:14 Свіжі трофеї із Ізюмського напрямку: ворожий танк Т-72Б3.

16:50 З Харківського екопарку вивозять вовків, тим часом над співробітниками літає дрон, що означатиме підготовку до чергового обстрілу від рашистів.

16:12 На Харківщині СБУ викрила законспірований склад із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на $200 млн Все це обладнання уже передано на потреби ЗСУ.

15:21 Провайдери у Харкові відновлюють Інтернет, а ще — прокладають його до бомбосховищ. Наразі роботи проводять у сховищах Холодногірського району. 

15:14 Окупанти нікуди не поділися, ми готуємось - Олег Синегубов про ранок без обстрілів.

15:07 У ПЦУ закликали українців не накопичуватися у храмах на Великдень😥 Росіяни намагаються позбавити українців духовної радості на Великдень, тому треба бути пильними та подбати про себе. Не варто накопичуватися у храмах на свято та проводити нічні служіння. Таку заяву зробив митрополит Православної церкви України Єпіфаній у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини". За словами священнослужителя, у небезпечних регіонах, де є ризик провокацій, не обов'язково проводити богослужіння вночі. Їх можна організувати вдень, а також розділяти час, щоб уникнути скупчення людей.

13:28 ЗСУ на Харківщині завдали серйозних втрат командному складу дивізії окупантів.

13:14 Від учорашніх обстрілів Харкова, нових обстрілів міста не було, повідомили Суспільному у Харківській обласній військовій адміністрації. Востаннє на цей момент повітряну тривогу у Харкові оголошували 19 квітня о 17:41. Водночас ситуація залишається напруженою, - сказав Харківській міський голова Ігор Терехов.

Напередодні внаслідок обстрілів загинули четверо людей, 26 отримали поранення.

12:06 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 20 квітня. Детальніше.

11:43 Двоє співробітників "Фельдман Екопарку" знайшли вбитими. Вони зникли на початку березня. Окупанти їх розстріляли та сховали в одному із підсобних приміщень парку.

11:02 Хлопець, який у Харкові прикрив собою під обстрілами поранену жінку, отримав бронежилет. Сам юнак родом із Луганська. Із самого початку війни знаходиться у Харкові. Визнається, що порушив протокол і мав разом з усіма евакуюватися в безпечне місце, але не зміг покинути поранену жінку.

10:30 Актуальні втрати ворога від Генштабу ЗСУ.

09:37 "Укрзалізниця" призначила додатковий евакуаційний рейс із Харкова на 20 квітня:

11:30 - 229/230 Харків-Пас. — Ужгород

09:34 Воїнам, які мужньо захищають Харківщину, передаємо партію новеньких бронежилетів та іншого необхідного військового спорядження.

09:18 Інформація від Держслужби із надзвичайних ситуацій у Харківській області. 20 квітня, 07:00:

Рятувальники за добу мали 34 виїзди, у тому числі 11 — на ліквідацію пожеж внаслідок обстрілів, 4 — на розбирання завалів. Горіли приватні будинки, понад 30 гаражів, квартира у багатоповерхівці та адміністративна будівля у Київському, Московському та Харківському районах. Піротехніки знешкодили 36 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

06:00 Ніч у місті пройшла відносно спокійно. Увечері харківські Телеграм-канали публікували відео чергового обстрілу, проте після опівночі нових даних про ворожі удари не надходило.

Інформації про нічні повітряні тривоги в регіоні також не було.

03:00 Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович прокоментував інформацію про те, що окупанти застосували хімічну речовину на Ізюмському напрямку (Харківська область). За його даними, у 12 солдатів спостерігалися проблеми з диханням і почервоніння очей.

Нагадаємо, російські війська вранці 24 лютого вторглися в Україну і почали повномасштабне вторгнення.

Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення, зокрема, завдавав ударів по Харкову.

В РНБО повідомили, що 18 квітня окупанти майже по всій лінії фронту Харківської Донецької та Луганської областей намагалися прорвати українську оборону. 

Вас також можуть зацікавити новини: