Вороги зараз не можуть захопити Харків, вважає полковник / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російські окупанти зараз не мають можливостей взяти під контроль місто Харків.

Обласному центру не загрожує ворожий прорив чи оточення, поділився прогнозом полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю журналісту та засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, єдиним горем українського війська є те, що супротивнику вдалося його відтіснити на старі рубежі оборони, і тепер до околиць Харкова дістає навіть ворожа ствольна артилерія.

Відео дня

"…місту явно прорив, я вже не кажу про оточення, (не загрожує - Ред.) …Єдине, я сказав би, наше горе - це те, що їм удалося відтіснити нас на старі рубежі оборони, і зараз навіть ствольна артилерія дістає до околиць Харкова. …Я не вірю в це (в те, що окупанти можуть взяти Харків - Ред.). Наразі таких можливостей у Росії я не бачу…", - сказав співбесідник.

Нагадаємо, Росія без оголошення війни вдерлася на українську територію рано вранці 24 лютого. Вороги обстрілювали воєнні та цивільні об’єкти, зокрема, у Харкові.

21 липня вороги обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Ураган" зупинку громадського транспорту у Київському районі міста, загинули чотири особи, а 25 - отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: