Ситуація в Харкові та області неспокійна / t.me/pgo_gov_ua

Росія регулярно завдає ударів з повітря по Харкову і області. Зруйновано багато житлових будинків, гинуть мирні жителі.

Що зараз відбувається в Харкові та області-дізнавайтеся онлайн:

21:41 Внаслідок обстрілу Золочева загинула медсестра, – повідомив у телеефірі 7 травня голова Харківської ОВ Олег Синегубов

Відео дня

За його словами, за добу одна людина загинула у Чугуївському районі, у Харкові — четверо поранених. На Ізюмському напрямі ЗСУ утримують позиції, відображають спроби прориву і подекуди контратакують.

20:25 8 та 9 травня у Харкові також посилять патрулювання вулиць Жодних меморіальних заходів не проводитиметься. Національна поліція патрулюватиме вулиці у посиленому режимі. Комендантська година не змінюється - з 21.00 до 6.00.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

20:06 Українська армія вже почала застосовувати важке озброєння від Заходу. Воно вже використовується на Ізюмському напрямі. Йдеться про британські ракети Brimstone. Це протикорабельна ракета, але її можна використовувати і для ураження наземних цілей. Brimstone вже активно використовують наші війська. Крім того, ЗСУ починають застосовувати американські гаубиці.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

19:27 Російські військові 7 травня обстріляли залізничні колії у селищі Івашки у Золочівській громаді. Пошкоджено два вагони із пшеницею. Людей не торкнулося, повідомив голова громади Віктор Коваленко. За його словами, внаслідок обстрілу самого Золочева протягом дня зруйновано один житловий приватний будинок, ще один будинок пошкоджено вибуховою хвилею. Станом на 18:00 загиблих та поранених у громаді немає

18:51 ЗСУ встановили повний контроль над Циркунами Харківської області, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

18:50 Харківські прикордонники взяли на службу Термінатора 🐶Знесилений пес, втративши будинок, прийшов на один із блокпостів. Його нагодували та залишили у себе. Цей добрий хлопчик на дух не переносить орків, тому тепер захищатиме нашу країну разом із прикордонниками.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

18:21 Окупанти продовжують обстрілювати мирних мешканців Харківської області.

18:05 ЗСУ показали шикарне відео знищення позицій російських артилеристів на Ізюмському напрямі. Зверніть увагу на 23 та 44 секунди. На них видно, як у підбитої САУ 2С3 "Акація" детонує боєкомплект і навколо на десятки метрів розходиться вибухова хвиля. Гарне

17:44 По информации СМИ 8-10 мая Россия готовится нанести ракетный удар по городам Одесса, Славянск, Кривой Рог, Вознесенск, Харьков, Днепр, Киев, Запорожье. ПВО дежурат круглосуточно, но просьба ко всем не пренебрегать сигналами воздушной тревоги и пережидать ее в укрытиях.

17:10 Ворог б'є по Харківській області. Російські окупанти в черговий раз обстріляли Богодухів у Харківській області, внаслідок чого згоріли чотири вантажівки та пошкоджено дев'ять автомобілів.

16:21 Сьогодні начальник поліції у Харківській області Володимир Тимошко закликав громадян 8 та 9 травня залишатися вдома.

15:57 У тимчасово окупованому Куп'янську розвісили такі борди та оновили дошку пошани.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

15:28 28-річна жінка загинула внаслідок російського обстрілу села Коробочкіно під Чугуєвом 7 травня, повідомляє Харківська ОВА. Снаряд потрапив до приватного будинку.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

15:19 У звільненому 5 травня селищі Шестакове під Харківщиною було взято в полон 8 "визволителів". Полонені з різних російських підрозділів, переважно зі складу 25-ї мотострілецької бригади ЗС РФ. Підрахунок знищеної та захопленої техніки та особового складу продовжуються, йде зачистка. Бомжуватий вигляд та нестатутне взуття російських військових не повинні дивувати. Взуття та форма ЗС РФ дуже низької якості, тому російські військові завжди грабують і мародерять, щоб одягнутися, взутися та утеплитися. Логістика в російській армії та забезпечення дуже примітивні. У формі вони знімаються для репортажів у тилу, для пропаганди, а на передовій виглядають приблизно отак, одягають під низ бушлатів викрадені теплі речі, часто зверху натягують цивільне.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

15:02 Схоже, нібито "друга армія світу" вирішила "переплюнути" США в кількості поставленої для ЗСУ техніки. Так, на Харківському напрямку ЗСУ в результаті успішної операції затрофеїли ТОС-1А (Сонцепік) та два Т-72Б.

Непогано 😉

13:47 Карта повітряних тривог зараз виглядає так:

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

13:00 У Харкові затримано банда, яка під виглядом співробітників Нацполіції вимагала у людей гроші. Члени фірми ДС ВГС СОБР, представляючись співробітниками Національної Поліції, вимагали гроші у наркозалежних та осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних речовин. Погрожуючи юридичними та фізичними наслідками, злочинці вимагали від 100 до 500 доларів. Наразі підтверджено 5 епізодів.

12:57 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області, загроза артобстрілу залишається!

12:40 Загроза артобстрілу Харкова та Харківської територіальної громади!

12:27 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

11:00 Дмитрій Лунін уточнив, що жертв і постраждалих внаслідок удару по Карлівці немає.

10:42 Загальні бойові втрати противника за час повномасштабної війни склали:

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

10:04 Внаслідок двох російських ударів у Красноградській громаді постраждав об'єкт критичної інфраструктури, повідомляє Харківська ОВА. Постраждали навколишні будівлі та автомобілі. Жертв немає, інформація уточнюється.

09:47 На Харківщині окупанти відкрили вогонь по колоні автомобілів із мирними жителями, які намагалися виїхати з окупованого Вовчанська Чугуївського району, – прес-служба Харківської обласної прокуратури. Внаслідок обстрілу загинули 4 особи та пошкоджено шість автомобілів.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

09:19 Окупанти знищили музей Григорія Сковороди на Харківщині. Вчора о 23.00 росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці. Снаряд потрапив у дах будівлі. На території знаходився 35-річний чоловік, який доглядав музеєм, на жаль, отримав поранення. Приміщення практично знищено.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

09:10 З'явилася карта, на якій видно, як ЗСУ відсунули окупантів у ході контрнаступу на Харківщині.

Головні новини Харкова за 7 травня: хроніка війни у місті та області

05:25 Окупанти знищили Національний музей Григорія Сковороди в селі Сковородинівка Харківської області. Пряме попадання російської ракети сталося в ніч на 7 травня, поранено одну людину.

05:19 Повітряну тривогу скасували як у самому Харкові, так і по всій області.

04:49 Харків і вся область! Оголошена тривога! Всіх жителів регіону просять перейти в укриття.

04:36 Повітряній тривозі дали "відбій".

04:08 У Харкові та області оголошено тривогу. 

04:01 "Голові тимчасової адміністрації" окупованого Ізюма повідомлено про підозру у держзраді. Житель окупованого міста перейшов на бік ворога і надавав окупантам інформацію про місце розташування ЗСУ і особисто підняв російський прапор над будинком Ізюмської РДА.

01:26 ОГПУ зареєстрував десятки правопорушень за бізнес на "гуманітарці". П'ять фактів порушення закону зафіксували в Харківській області.

Раніше правоохоронці виявили схрон з 10 кг тротилу на одному з об'єктів інфраструктури Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: