Що сьогодні відбувається в Києві? / фото ДСНС

Ситуація в Києві та області в останні дні стабілізувалася, РФ припинила атакувати з повітря населені пункти в регіоні. Також не відбуваються вуличні бої, адже ЗСУ звільнили столицю та всю область від окупантів.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Києві та області сьогодні.

21:47 Джо Байден повідомив Володимиру Зеленському, що США нададуть Україні додаткову військову допомогу на 800 мільйонів доларів, включаючи БТР, артилерійські системи та вертольоти.

Відео дня

20:54 Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан особисто приїхав до Бучі Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки російської окупації.

20:24 Столичний мер Віталій Кличко вважає, що киянам все ще не варто повертатися додому, якщо вони виїхали через бойові дії.

20:06 Міноборони РФ загрожує завданням ударів по Київу.

19:35 На Київщині вже зафіксовані вбивства окупантами понад 760 цивільних.

19:02 Кличко анонсував перейменування станцій метро Києва Мер столиці Віталій Кличко припустив, що незабаром низка станцій Київського метрополітену отримає нові назви замість пов'язаних із Росією та Білоруссю.

18:37 Президенти Естонії, Латвії, Литви та Польщі разом із Президентом України.

18:25 УВАГА! НА ТЕРИТОРІЇ ІВАНКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ КОМЕНДАНТСЬКУ ГОДИНУ ПОСИЛЕНО. На території населених пунктів Іванківської селищної ради, що у Вишгородському районі Київської області, комендантська година діятиме щодня з 20:00 до 6:00. Тимчасові обмеження триватимуть з 13 по 18 квітня. Такі тимчасові обмеження для того, щоб фахівці мали змогу ліквідувати наслідки російської збройної агресії на території населених пунктів.

17:57 Київщина прийняла переселенців із Луганської області. До столичного регіону евакуювалося близько 200 жителів Луганської області різного віку – від двох до 85 років. Серед переселенців є дві вагітні жінки. За словами голови КОВА Олександра Павлюка, люди перебувають у шоковому стані, але їм готові допомогти.

17:11 На трасі Київ-Чернігів будують тимчасову альтернативу зруйнованим мостам.

16:42 На офіційному сайті ДСНС з'явилася інтерактивна карта з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів та небезпечних ділянок. Тепер можна щодня відслідковувати детальну динаміку робіт з розмінування (кількість виїздів, площу розмінованих територій та кількість розмінованих вибухонебезпечних предметів) у розрізі регіонів.

15:43 Стало відомо про випадки, коли деякі особи на Київщині пропонують за гроші провести обстеження помешкань на наявність вибухонебезпечних предметів, а також надають послуги платного розмінування. При цьому, особи представляються піротехніками ДСНС. Заявляємо, що ДСНС не має жодного відношення до цього і засуджує будь-які спроби нажитися на чужій біді. Усі роботи з розмінування виконуються безкоштовно, згідно плану і в порядку черговості. Будьте уважні до тих, хто пропонує подібні послуги та одразу повідомляйте про такі випадки на номер 102.

15:22 У Бородянці вісім зруйнованих багатоповерхових будинків доведеться демонтувати – вони не підлягають ремонту чи реконструкції. Нині у селищі працює близько 300 рятувальників та велика кількість волонтерів. Процес розмінування територій триває цілодобово.

13:56 Президенти Польщі, Естонії, Латвії та Литви вже прибули до Києва.

13:46 Відео з Ворзеля від військового телебачення Міноборони України Ворзель – один із численних населених пунктів у Київській області, які постраждали від жорстокості путінських військових злочинців.

13:18 Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сірський поділився досвідом оборони Києва із захисниками Харків. Під час зустрічі з командуванням Сил оборони Харкова та представниками військово-цивільної адміністрації обговорили питання взаємодії різних складових Сил оборони, спільної координації дій та обмінялися досвідом в організації оборони міст.

- Хочу відзначити стійкість та хоробрість харківських захисників та подякувати оборонцям міста за незламний бойовий дух. Нещодавно ми відкинули ворога від столиці, нанеся йому великі втрати. Наш досвід в обороні Києва обов'язково знадобиться вам, – зазначив генерал-полковник Олександр Сірський.

13:08 Киянам розповіли, коли можна буде повернутись до звільнених районів Київської області Влада Києва назвала орієнтовну дату, коли жителі звільнених населених пунктів зможуть повернутися додому. "У нас поки що дві черги робіт. Основна черга – кінець квітня. Тоді ми більш-менш плануємо забезпечити можливість проживання людей… І друга дата – кінець травня. Ось на ці дві дати орієнтуватися можна", – наголосив він. Українцям буде озвучено орієнтовні дати, коли можна буде повернутися, наприкінці квітня. "Але кінець травня – це більш-менш реальна дата, коли люди можуть безпечно повертатися до районів. Так, будуть оточені та відзначені все ще заміновані райони, бо це дуже копітка і велика робота… Але до життя, гадаю, область може повернутися десь наприкінці травня", – додав глава ОВД.

12:33 Окупанти не просто вбивають українців, вони гвалтують жінок та дітей, знущаються та катують усіх, кого бачать Росіяни звершували на Київщині, такі ж випадки жорстокості можуть бути скрізь, де ступав "російський світ". Чому росіяни ґвалтують українців, розповів судовий експерт, психолог та криміналіст-за посиланням.

11:57 Будинок, де знімали серіал "Свати" у Горенці, також постраждав через "російський світ".

11:54 Українців просять хоч трохи оплачувати комуналку Споживання електроенергії та розрахунки за неї суттєво впали через війну. Споживачів просять платити за електроенергію бодай у тих регіонах, де не ведуться бойові дії.

11:50 Зеленський не впевнений, що можна казати, що Україна виграла битву за Київ Я думаю, що так, але це не остаточна перемога. Я не впевнений, що вона остання. Я впевнений, що не можна говорити, що ми виграли битву за Київ. Яка ціна потім щось програти? Я так не можу оцінити це. Я зможу тільки це сказати після того, коли ми переможемо у цій війні, коли звільнимо наші території", – підкреслив Зеленський.

11:11 Сьогодні вранці в Бучі поліція розпочала ексгумацію другої частини поховання жертв масових вбивств, скоєних російськими вбивцями. У братській могилі, за оцінками поліцейських, 65 безневинних жертв. Їх розстрілювали, спалювали, давили гусеницями. Усі слідчі дії будуть зафіксовані на відео як свідчення злочинів путіна проти людяності. На відео – полковник поліції розповідає, як було знайдено тіло жінки з двома хлопчиками – приблизно 4 та 10 років. Як був знайдений застрелений у голову поліцейський і багато чого іншого.

10:20 Київ продовжує повертатись до мирного життя. На завтра у місті оголошено суботника Жителів столиці запросили приєднатися до прибирання 16 вибраних владою місць (список) або навести лад у дворі.

10:12 100 ящиків з боєприпасами - гвардійці виявили великий схрон боєприпасів на Київщині Триває несення служби в звільнених населених пунктах Київської області, де окупанти залишили велику кількість зброї, боєприпасів, а також можлива робота диверсійно-розвідувальних груп. Зокрема цієї доби під час несення служби в селі Королівці, Київської області військовослужбовці Національної гвардії України виявили місце, де російські окупаційні війська створили склад з боєприпасами. На місці було знайдено близько 100 ящиків зі снарядами 125-го калібру.

9:51 Кладовище розстріляних авто цивільних у Бучі.

9:46 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 13.04 орієнтовно склали:

9:34 Київське "Динамо" здобуло перемогу у першому матчі масштабного закордонного турне "Матч за Світ! Зупинимо війну!". На стадіоні у Варшаві підопічні Мірчі Луческу з рахунком 3:1 обіграли польську "Легію".

9:17 Богдановка. Рашисти вбили мирних людей, які просто проїжджали повз. Потім, помітивши сліди, окупанти спалили тіла. Номерний знак машини над могилою, сподіваючись, що родичі колись зможуть їх знайти. Горите в пеклі, російські окупанти, за те, що перетворили життя багатьох українських сімей на справжнє пекло на землі!

6.21 Ніч у Києві пройшла спокійно - не було жодної повітряної тривоги.

Остання повітряна тривога у Києві була оголошена у вівторок, 12 квітня, о 22.32, а завершилася цього ж дня о 23.09.

5.40 Почала поширюватися інформація, що у місті Буча Київської області, яке було під контролем ворога, через окупантів з'явився цвинтар машин. Цвинтар авто було знято на відео з повітря. На відео можна побачити майже знищені авто, а також ті, що більш-менш цілі.

00.31 Стала відома нова кількість жертв окупантів на Київщині. Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що в регіоні вже знайшли понад 720 тіл загиблих цивільних внаслідок російської агресії, а ще понад 200 осіб поки вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року вся Київська область була звільнена від російських окупантів. Побачене у передмістях Києва шокувало не тільки українців, а й весь цивілізований світ - багато мирних жителів знайдені застреленими та із зав'язаними за спиною руками. 

Поки не виключається сценарій, при якому Росія знову спробує відновити наступ на Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: