Є кілька умов, після виконання яких ЗСУ можуть зайти до Криму, поділився експерт / фото УНІАН

Контрнаступ ЗСУ триває, і для того, щоб українські військові зайшли на територію поки ще окупованого росіянами Криму, необхідно виконати кілька умов.

Для заходу на територію півострова, зокрема, необхідно перерізати прокладений супротивником сухопутний коридор, розповів військовий експерт Роман Світан в ефірі програми "Утро февраля".

"Основні сили кинуті українських військ... на виконання основного завдання на цей рік - це вихід на азовське узбережжя, перетин сухопутного коридору й захід до Криму, тому що досі у нас ще вікно можливостей для заходу в Крим відкрито", - заявив він.

За словами Світана, досі можливий вихід на Армянськ з боку Херсона після форсування Дніпра, але він однозначно має йти в парі з перетином ворожого сухопутного коридору.

"Не має сенсу, припустимо, форсувати Дніпро і йти на Армянськ, заходити в Крим, якщо у нас не буде перерізаний сухопутний коридор. І ще одне - знищено Кримський міст. Ось тільки тоді Крим стає таким мішком оперативним, де вже набагато простіше буде знищувати росіян і звідти їх видавлювати...", - підкреслив співрозмовник.

Контрнаступ ЗСУ 2023 - новини, які варто знати

Влада України на початку червня підтвердила, що наші бійці почали рухатися вперед. Збройні сили України прогнали росіян з частини півдня і сходу нашої землі. 

На початку вересня командир добровольчого батальйону "Крим" Іса Акаєв заявив, що захисники української держави будуть потихеньку заходити на територію Криму. За його прогнозом, щось серйозне буде через два, максимум, три місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: