Ілюстрація REUTERS

Російсько-окупаційні війська підвищили свою збройну активність на Донбасі: станом на 12:00 вони вже вісім разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

«Від початку поточної доби 22 травня російсько-окупаційні війська підвищили свою ганебну збройну активність. За наявною станом на 12:00 інформацією, збройні формування РФ вже вісім разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення. Усі обстріли ворог вів у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

З 5:20 окупанти вели вогонь від Петрівського по захисниках Богданівки, застосовуючи великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Читайте такожРосійські окупанти скинули постріл ВОГ-17 з дрона: одного захисника поранено

У цей же час від окупованого смт Пантелеймонівка ворог вів прицільний обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по оборонцях Верхньоторецького.

Після 10:13 окупанти випустили по захисниках Верхньоторецького 7 мін 120-го калібру.

Також українські військові зафіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм в районі Богданівки.

Двічі сьогодні російсько-окупаційні війська застосовували безпілотники для скидання пострілів ВОГ-17. Це сталося після 8:15 в районі Богданівки та після 10:15 поблизу Старогнатівки.

Також окупанти застосовували гранатомети різних систем і стрілецьке озброєння.

Загалом сьогодні збройні формування РФ тричі вели вогонь по захисниках Богданівки, по два рази - поблизу Верхньоторецького і Старогнатівки та один раз - в районі Водяного.

За словами Гуцуляка, підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, придушуючи збройну активність окупантів зі стрілецького озброєння.